Ovaj jednostavan kolač od tri ukusna sloja – podloge od Oreo keksa, kreme od vanilije i čokoladne kreme uvijek će ispasti kako treba, a uzet će vam samo pola sata.
Kolač se ne peče nego hladi, a čekanje da se stegne upravo je najzahtjevniji dio recepta. Ne preskačite hlađenje svakog sloja prije nego što na njega razmažete sljedeći – bit će vam lakše raditi, a kolač će dobiti presjek vrijedan fotografiranja, piše punkufer.
Troslojna torta koja se ne peče - sastojci
405 g Oreo keksa (36 komada)
85 g maslaca, otopljenog
225 g krem-sira, omekšalog
50 g šećera
750 ml mlijeka, podijeljeno (30 ml + 720 ml)
220 g čokoladnog instant-pudinga
40 g šećera u prahu
30 g instant-pudinga od vanilije
240 ml vrhnja za šlag
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
naribana čokolada, za ukras, po želji
Troslojna torta koja se ne peče - priprema
Namastite lim za pečenje veličine 23x33 centimetra.
Izmrvite Oreo kekse i odvojite ¼ šalice.
U velikoj zdjeli pomiješajte ostale kekse i otopljeni maslac. Utisnite smjesu u dno pripremljenog lima za pečenje i stavite u hladnjak.
Mikserom istucite omekšali krem-sir. Dodajte šećer i mlijeko i miksajte dok se sve ne sjedini. Ostavite sa strane.
U drugu zdjelu ulijte vrhnje za šlag, šećer u prahu, prašak pudinga od vanilije i ekstrakt vanilije pa miksajte najprije malom, a onda srednjom brzinom dok ne dobijete čvrstu kremu.
Pola kreme umiješajte u smjesu od krem-sira, rasporedite po podlozi od keksa i vratite u hladnjak.
U velikoj zdjeli umutite mlijeko i prašak čokoladnog pudinga. Ostavite da stoji oko 5 minuta, promiješajte i rasporedite po sloju od krem- sira.
Pospite smrvljenim keksima i naribanom čokoladom, po želji, prekrijte lim plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku 3 do 4 sata.
Izvadite iz hladnjaka, narežite i poslužite s preostalom kremom od vanilije.