Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Raskošan troslojni kolač koji se ne peče

RECEPT Raskošan troslojni kolač koji se ne peče

Samo ga trebate ohladiti

Ovaj jednostavan kolač od tri ukusna sloja – podloge od Oreo keksa, kreme od vanilije i čokoladne kreme uvijek će ispasti kako treba, a uzet će vam samo pola sata.

Kolač se ne peče nego hladi, a čekanje da se stegne upravo je najzahtjevniji dio recepta. Ne preskačite hlađenje svakog sloja prije nego što na njega razmažete sljedeći – bit će vam lakše raditi, a kolač će dobiti presjek vrijedan fotografiranja, piše punkufer.

Troslojna torta koja se ne peče - sastojci

405 g Oreo keksa (36 komada)

85 g maslaca, otopljenog

225 g krem-sira, omekšalog

50 g šećera

750 ml mlijeka, podijeljeno (30 ml + 720 ml)

220 g čokoladnog instant-pudinga

40 g šećera u prahu

30 g instant-pudinga od vanilije

240 ml vrhnja za šlag

1 čajna žličica ekstrakta vanilije

naribana čokolada, za ukras, po želji

Troslojna torta koja se ne peče - priprema

Namastite lim za pečenje veličine 23x33 centimetra.

Izmrvite Oreo kekse i odvojite ¼ šalice.

U velikoj zdjeli pomiješajte ostale kekse i otopljeni maslac. Utisnite smjesu u dno pripremljenog lima za pečenje i stavite u hladnjak.

Mikserom istucite omekšali krem-sir. Dodajte šećer i mlijeko i miksajte dok se sve ne sjedini. Ostavite sa strane.

U drugu zdjelu ulijte vrhnje za šlag, šećer u prahu, prašak pudinga od vanilije i ekstrakt vanilije pa miksajte najprije malom, a onda srednjom brzinom dok ne dobijete čvrstu kremu.

Pola kreme umiješajte u smjesu od krem-sira, rasporedite po podlozi od keksa i vratite u hladnjak.

U velikoj zdjeli umutite mlijeko i prašak čokoladnog pudinga. Ostavite da stoji oko 5 minuta, promiješajte i rasporedite po sloju od krem- sira.

Pospite smrvljenim keksima i naribanom čokoladom, po želji, prekrijte lim plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku 3 do 4 sata.

Izvadite iz hladnjaka, narežite i poslužite s preostalom kremom od vanilije.

Vaša reakcija na temu