Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Popečci s kukuruzom

RECEPT Popečci s kukuruzom

Fini zalogaj

Popečci s kukuruzom jedno su od onih jela koja možete jesti u svako doba dana, za doručak, ručak, večeru ili marendu. Pripremaju se vrlo jednostavno, gotovi su začas, a svoju će zahvalnu i prilagodljivu prirodu pokazati ovisno o tome s čime ih poslužite.

Popečci s kukuruzom dobro će se slagati i s ljutim i s umakom na bazi vrhnja, a odlično će se slagati i s kakvom bogatom salatom ili nekoliko kriški svježe narezanih rajčica ili avokada, piše punkufer

Popečci s kukuruzom - sastojci:

120 g brašna

1 čajna žličica praška za pecivo

2 jaja

60 ml mlijeka

850 g kukuruza šećerca iz konzerve

2 žlice vlasca, nasjeckanog

100 g feta sira, izmrvljenog

30 g maslaca

Popečci s kukuruzom - priprema:

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i prosijte ih u veliku zdjelu.

Vilicom umutite jaja i mlijeko i smjesu postupno ulijevajte u brašno, lagano miješajući da se sjedine.

Umiješajte kukuruz, vlasac i fetu u tijesto.

Maslacem namastite tavu i zagrijte je na srednje jakoj vatri. Vadite smjesu kutlačom i pecite popečke u serijama, oko 2 do 3 minute sa svake strane. Nakon svake serije ponovno namastite tavu i ponavljajte dok ne potrošite smjesu.

Popečke poslužite tople, s umakom po želji.

Vaša reakcija na temu