Popečci s kukuruzom jedno su od onih jela koja možete jesti u svako doba dana, za doručak, ručak, večeru ili marendu. Pripremaju se vrlo jednostavno, gotovi su začas, a svoju će zahvalnu i prilagodljivu prirodu pokazati ovisno o tome s čime ih poslužite.
Popečci s kukuruzom dobro će se slagati i s ljutim i s umakom na bazi vrhnja, a odlično će se slagati i s kakvom bogatom salatom ili nekoliko kriški svježe narezanih rajčica ili avokada, piše punkufer.
Popečci s kukuruzom - sastojci:
120 g brašna
1 čajna žličica praška za pecivo
2 jaja
60 ml mlijeka
850 g kukuruza šećerca iz konzerve
2 žlice vlasca, nasjeckanog
100 g feta sira, izmrvljenog
30 g maslaca
Popečci s kukuruzom - priprema:
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i prosijte ih u veliku zdjelu.
Vilicom umutite jaja i mlijeko i smjesu postupno ulijevajte u brašno, lagano miješajući da se sjedine.
Umiješajte kukuruz, vlasac i fetu u tijesto.
Maslacem namastite tavu i zagrijte je na srednje jakoj vatri. Vadite smjesu kutlačom i pecite popečke u serijama, oko 2 do 3 minute sa svake strane. Nakon svake serije ponovno namastite tavu i ponavljajte dok ne potrošite smjesu.
Popečke poslužite tople, s umakom po želji.