Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Leeroy Agency from Pixabay Najbolji domaći umak za salatu: Savršen dodatak svakoj svježoj kombinaciji

Najbolji domaći umak za salatu: Savršen dodatak svakoj svježoj kombinaciji

Obogatiti će svaki obrok i dodati mu posebnu notu

Ovaj jednostavan, ali ukusan umak za salatu obogatiti će svaki obrok i dodati mu posebnu notu.

Za pripremu ovog umaka potrebni su vam sljedeći sastojci:

- 4 žlice maslinovog ulja

- 2 žlice jabučnog octa

- 1 žličica senfa

- 1 žličica meda

- 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan

- sol i papar po ukusu

Priprema je vrlo jednostavna:

1. U maloj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, jabučni ocat, senf i med.

2. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i sve dobro promiješajte.

3. Posolite i popaprite prema vlastitom ukusu, a po želji možete dodati i malo limunovog soka za dodatnu svježinu.

4. Umak dobro promiješajte i ostavite da odstoji nekoliko minuta prije nego ga prelijete po salati.

Ovaj umak savršeno se slaže s gotovo svim vrstama salata, od svježih miješanih salata do onih s pečenim povrćem ili sirom. Njegova ravnoteža između slanog, kiselog i slatkog okusa čini ga idealnim dodatkom vašim jelima.

Vaša reakcija na temu