Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Pire od brokule

RECEPT Pire od brokule

Za sve kojima je dosadio krumpir

Brokula može postati zvijezda obroka kada se spoji s nečim klasičnim kao što je pire krumpir, piše Miss Gastro.

Dosadio ti je običan pire krumpir? Isprobaj ovaj kremasti zeleni pire od brokule i sira koji će te oduševiti jednostavnošću pripreme i puninom okusa.

Pire od krumpira možda zvuči monotono, ali uz dodatak brokule i sira pretvara se u gurmansku poslasticu i savršen prilog uz gotovo sva mesna jela. I ribu. I jaja na oko. Ovaj 'rustikalni' pire može biti i zasebno jelo, idealno za međuobrok na poslu ili na izletu jer je ukusan i kad se jede hladan.

Sastojci

krumpir 450 g

brokula 350 g

sir 0,75 šalica

mlijeko 0,50 šalica

sol 0,50 žličica

svježe mljeveni crni papar

Postupak

U velikom loncu, s košarom za kuhanje na pari, zakuhaj vodu do visine jednog centimetra. Dodaj krumpir, poklopi i kuhaj na pari 10 minuta.

Dodaj brokulu na vrh, poklopi i kuhaj dok krumpir i brokula ne omekšaju, još 6-8 minuta.

Prebaci brokulu u veliku zdjelu i grubo je zgnječi gnječilicom za krumpir.

Dodaj krumpir, naribani sir koji se lako topi, mlijeko, sol i papar te nastavi gnječiti dok ne postigneš željenu konzistenciju.

Posluži odmah.

Vaša reakcija na temu