Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Muffini sa špinatom i feta sirom

RECEPT Muffini sa špinatom i feta sirom

Brzi obrok

Ovi muffini idealan su snack ili finger food. Obzirom da su jednostavni za pripremu i brzo gotovi, muffini mogu biti i obrok za 'na brzaka'.

Kako bi ispali što bolje, važno je da sastojci budu sobne temperature. Smjesu nemojte previše miješati, upozorava Miss Gastro.

Potrebno vam je:

400 g oštrog brašna

350 g špinata

150 g feta sira

30 g ribanog tvrdog sira

350 ml mlijeka

100 g maslaca

1 jaje

1 prašak za pecivo

2 žličice sušenog vlasca

¼ žličice soli

¼ žličice papra

Priprema:

Operite špinat i odstranite mu stabljike. Fetu narežite na male kockice, a maslac rastopite.

Mlijeko i jaje 'ugrijte' na sobnu temperaturu, pa ih dobro pomiješajte s rastopljenim maslacem.

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, soli, paprom i vlascem, a potom im pridružite i špinat, fetu i ribani tvrdi sir. Dobro promiješajte pa dodajte smjesu tekućih sastojaka. S miješanjem stanite čim se sastojci sjedine.

Smjesu rasporedite u kalup za 12 muffina u kojeg ste stavili 12 papirnatih košarica.

Pecite na 200°C oko 25 minuta.

Vaša reakcija na temu