Ovi muffini idealan su snack ili finger food. Obzirom da su jednostavni za pripremu i brzo gotovi, muffini mogu biti i obrok za 'na brzaka'.
Kako bi ispali što bolje, važno je da sastojci budu sobne temperature. Smjesu nemojte previše miješati, upozorava Miss Gastro.
Potrebno vam je:
400 g oštrog brašna
350 g špinata
150 g feta sira
30 g ribanog tvrdog sira
350 ml mlijeka
100 g maslaca
1 jaje
1 prašak za pecivo
2 žličice sušenog vlasca
¼ žličice soli
¼ žličice papra
Priprema:
Operite špinat i odstranite mu stabljike. Fetu narežite na male kockice, a maslac rastopite.
Mlijeko i jaje 'ugrijte' na sobnu temperaturu, pa ih dobro pomiješajte s rastopljenim maslacem.
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, soli, paprom i vlascem, a potom im pridružite i špinat, fetu i ribani tvrdi sir. Dobro promiješajte pa dodajte smjesu tekućih sastojaka. S miješanjem stanite čim se sastojci sjedine.
Smjesu rasporedite u kalup za 12 muffina u kojeg ste stavili 12 papirnatih košarica.
Pecite na 200°C oko 25 minuta.