Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Lagani vafli s grčkim jogurtom

RECEPT Lagani vafli s grčkim jogurtom

Svi ih vole

Lagani vafli s grčkim jogurtom, jabukama i cimetom postat će standard na tvom jelovniku za doručak ili brunch. Priprema i pečenje trajat će manje od 20 minuta, što ih čini dobrim izborom za lijeni vikend, piše Miss Gastro.

Ako upotrijebiš slađe jabuke, vafle možeš zasladiti samo žlicom meda. Naravno, ako primijetiš da su nedovoljno slatki nakon pečenja, dodatno ih prelij medom ili javorovim sirupom. 

Imaj na umu da ćeš od navedenih sastojaka dobiti 4 poveće porcije. Prilagodi recept svojim potrebama i uživaj!

Sastojci:

2 jaja (L)

400 ml mlijeka

120 ml grčkog jogurta

1 žlica meda

1 žlica + 2 žličice praška za pecivo

1/4 žličice soli

1/4 žličice cimeta

250 g brašna

60 g jabuke, narezane na kockice

Postupak:

Izmiksaj jaja s mlijekom, jogurtom i medom u mjehurićastu smjesu. Dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i cimetom.

Na kraju umiješaj sitne kockice jabuke pa dobro promiješaj drvenom žlicom ili špatulom.

Naulji i zagrij pekač za vafle. Peci ih prema uputama na pakiranju pekača, dok ne poprime zlatnu boju.

Serviraj vafle odmah ili ih ubaci u pećnicu zagrijanu na nisku temperaturu i održi ih toplima i hrskavima. U slast!

Vaša reakcija na temu