Lagani vafli s grčkim jogurtom, jabukama i cimetom postat će standard na tvom jelovniku za doručak ili brunch. Priprema i pečenje trajat će manje od 20 minuta, što ih čini dobrim izborom za lijeni vikend, piše Miss Gastro.
Ako upotrijebiš slađe jabuke, vafle možeš zasladiti samo žlicom meda. Naravno, ako primijetiš da su nedovoljno slatki nakon pečenja, dodatno ih prelij medom ili javorovim sirupom.
Imaj na umu da ćeš od navedenih sastojaka dobiti 4 poveće porcije. Prilagodi recept svojim potrebama i uživaj!
Sastojci:
2 jaja (L)
400 ml mlijeka
120 ml grčkog jogurta
1 žlica meda
1 žlica + 2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli
1/4 žličice cimeta
250 g brašna
60 g jabuke, narezane na kockice
Postupak:
Izmiksaj jaja s mlijekom, jogurtom i medom u mjehurićastu smjesu. Dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i cimetom.
Na kraju umiješaj sitne kockice jabuke pa dobro promiješaj drvenom žlicom ili špatulom.
Naulji i zagrij pekač za vafle. Peci ih prema uputama na pakiranju pekača, dok ne poprime zlatnu boju.
Serviraj vafle odmah ili ih ubaci u pećnicu zagrijanu na nisku temperaturu i održi ih toplima i hrskavima. U slast!