Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zoli from Pixabay RECEPT Krem juha od gljiva

RECEPT Krem juha od gljiva

Lagani obrok

Ova krem juha od gljiva rađena je prema odličnom i provjerenom domaćem Receptturinu receptu, bogata okusom i iznimno fina. Poslužena je s kiselim vrhnjem, zlatnim kuglicama za juhu i malo peršina za dekoraciju.

Sastojci

400 g šampinjona

50 grama maslaca

1 srednje veliki crveni luk

2 češnja češnjaka

3 žlice glatkog brašna

sol

papar

1,2 l povrtnog temeljca

200 ml vrhnja za kuhanje

Za posluživanje

svježi peršin

zlatne kuglice za juhu

kiselo vrhnje

Upute

Očistiti šampinjone pa ih narezati na listove debljine oko 3 milimetra.

Staviti ih u posudu.

Oguliti crveni luk pa ga narezati na sitne kockice. Maknuti sa strane.

Oguliti češnjak pa i njega sitno narezati.

U dublju posudu ubaciti maslac pa ga zagrijavati na srednje jakoj vatri.

U zagrijani maslac dodati luk i češnjak i dinstati uz miješanje da postane staklast.

Zatim ubaciti narezane šampinjone i njih također dinstati uz miješanje.

Kada šampinjoni puste vodu, dodati brašno i sve dobro miješati.

Sve će postati kompaktna smjesa.

Maknuti s vatre, pa doliti povrtni temeljac.

Miješati i razbijati kuhačom smjesu.

Vratiti juhu na vatru i kad zakipi kuhati 20 minuta.

Nakon toga vremena dodati vrhnje za kuhanje, pa kuhati još 10 minuta.

Probati juhu, te je posoliti i popapriti prema želji.

Skuhanu juhu sipati u tanjur, po želji dodati kiselo vrhnje i zlatne kuglice za juhu

Vaša reakcija na temu