Coolinarika donosi ideju za brz, jednostavan i hranjiv obrok za čiju će vam pripremu trebati svega 30 minuta.
Hladna salata s tjesteninom savršen je obrok za vruće ljetne dane koji možete poslužiti i dan poslije.
Sastojci:
250 g tjestenine po izboru
120 g cherry rajčica
1 krastavac salatar
80 g zelenih maslina
100 g mini mozzarella
80 g salame po izboru
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g naribanog parmezana
Za preljev:
4 žlice maslinova ulja
pola žličice mljevenog crnog papra
pola žličice soli
2-3 žlice ocijeđenog limunova soka (ili aceta balsamica)
Priprema:
U vreloj posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu.
Kuhanu tjesteninu ocijedite i ohladite pod mlazom hladne vode.
U posudu za salatu stavite ocijeđenu tjesteninu, dodajte cherry rajčice prerezana na pola, krastavac narezan na kockice, masline, mozzarellu, salamu, peršin i parmezan.
Za preljev, maslinovu ulju dodajte sol, mljeveni crni papar i ocijeđeni limunov sok.
Promiješajte i prelite preko sastojaka za salatu.