Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Douglas Miller from Pixabay RECEPT Hladna salata s tjesteninom

RECEPT Hladna salata s tjesteninom

Možete je poslužiti i dan poslije

Coolinarika donosi ideju za brz, jednostavan i hranjiv obrok za čiju će vam pripremu trebati svega 30 minuta. 

Hladna salata s tjesteninom savršen je obrok za vruće ljetne dane koji možete poslužiti i dan poslije.

Sastojci:

250 g tjestenine po izboru

120 g cherry rajčica

1 krastavac salatar

80 g zelenih maslina

100 g mini mozzarella 

80 g salame po izboru

2 žlice nasjeckanog peršina

25 g naribanog parmezana

Za preljev:

4 žlice maslinova ulja

pola žličice mljevenog crnog papra

pola žličice soli

2-3 žlice ocijeđenog limunova soka (ili aceta balsamica)

Priprema:

U vreloj posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu.

Kuhanu tjesteninu ocijedite i ohladite pod mlazom hladne vode.

U posudu za salatu stavite ocijeđenu tjesteninu, dodajte cherry rajčice prerezana na pola, krastavac narezan na kockice, masline, mozzarellu, salamu, peršin i parmezan.

Za preljev, maslinovu ulju dodajte sol, mljeveni crni papar i ocijeđeni limunov sok.

Promiješajte i prelite preko sastojaka za salatu.

Vaša reakcija na temu