Uživamo u ovakvim brzim i jednostavnim receptima koje stigneš napraviti za čas i uživati u ostatku vikenda! O upotrebi banana mogli bismo napisati esej, osobito onih prezrelih, koje stoje u kutiji za voće i čekaju svoj zvjezdani trenutak. Umjesto da ih baciš, zgnječi ih, dodaj im zobene pahuljice i napravi hrskave keksiće.
Treći (dodatni) sastojak - tamna čokolada
Naravno, recept možeš prilagoditi sastojcima koji su ti pri ruci. Slobodno dodaj 50 g sitno nasjeckane tamne čokolade, grožđica, brusnica ili pak orašastih plodova. U slast!
Sastojci su dostatni za 8 keksića, što je dovoljno za 2 osobe. Udvostruči količinu ako je u pitanju veća ili gladnija ekipa, piše Miss Gastro.
Sastojci
Zobene pahuljice 80 g
Banana 1 kom
Postupak
Lim za pečenje obloži papirom. Pećnicu zagrij na 180 Celzijevih stupnjeva.
Bananu dobro zgnječi vilicom pa je pomiješaj sa zobenim pahuljicama.
Žličicom oblikuj osam hrpica i rasporedi ih po limu za pečenje s razmakom od pet centimetara. Lagano svaku pritisni žlicom kako bi poprimila oblik diska.
Peci otprilike 15 minuta. Znat ćeš da su keksići gotovi kad poprime zlatnu boju po rubovima.
Ohladi kekse prije posluživanja. Ostatak (ako ga uopće bude) čuvaj u hladnjaku u zatvorenoj posudi.