Nakon Uskrsa često ostane nekoliko kuhanih jaja viška. Evo kako ih iskoristiti...
Od njih se može pripremiti kremasti namaz koji se slaže uz gotovo sve - kruh, tost, krekere ili kao punjenje za sendviče.
Sastojci:
- 4 kuhana jaja
- 2 do 3 žlice majoneze (ili grčki jogurt kao lakša varijanta)
- 1 žličica senfa
- sol i papar po ukusu
- nasjeckani mladi luk ili vlasac
- nekoliko kapi limunovog soka.
Priprema:
Kuhana jaja potrebno je oguliti i sitno nasjeckati ili zgnječiti vilicom. Potom treba dodati majonezu, senf, začine i po želji nekoliko kapi limunovog soka. Sljedeći je korak umiješati nasjeckani mladi luk ili vlasac te sve dobro izmiješati dok se ne dobije ujednačena, kremasta smjesa.
Namaz se može poslužiti odmah ili kratko ohladiti u hladnjaku. Može se konzumirati kao brz obrok, međuobrok ili dio hladne plate.
Za nešto izraženiji okus, moguće je dodati prstohvat dimljene paprike ili sitno sjeckanu ljutu papričicu.