Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ostalo vam je kuhanih jaja? Evo kako ih iskoristiti za namaz

Ostalo vam je kuhanih jaja? Evo kako ih iskoristiti za namaz

Jednostavan recept

Nakon Uskrsa često ostane nekoliko kuhanih jaja viška. Evo kako ih iskoristiti...

Od njih se može pripremiti kremasti namaz koji se slaže uz gotovo sve - kruh, tost, krekere ili kao punjenje za sendviče.

Sastojci:

- 4 kuhana jaja

- 2 do 3 žlice majoneze (ili grčki jogurt kao lakša varijanta)

- 1 žličica senfa

- sol i papar po ukusu

- nasjeckani mladi luk ili vlasac

- nekoliko kapi limunovog soka.

Priprema:

Kuhana jaja potrebno je oguliti i sitno nasjeckati ili zgnječiti vilicom. Potom treba dodati majonezu, senf, začine i po želji nekoliko kapi limunovog soka. Sljedeći je korak umiješati nasjeckani mladi luk ili vlasac te sve dobro izmiješati dok se ne dobije ujednačena, kremasta smjesa.

Namaz se može poslužiti odmah ili kratko ohladiti u hladnjaku. Može se konzumirati kao brz obrok, međuobrok ili dio hladne plate.

Za nešto izraženiji okus, moguće je dodati prstohvat dimljene paprike ili sitno sjeckanu ljutu papričicu.

Vaša reakcija na temu