Slijedeći pojačani interes za jelima tajlandske i fusion kuhinje s njihovog jelovnika, franšiza Sushi Corner Split pokrenula je novi takeout i delivery gastro servis naručivanja hrane. Momo's je naziv njihovog novog gastro projekta, riječ je o online restoranu azijske kuhinje, kreiranom prema multi kitchen trendu tj. filozofiji 'multi kužine'.
- Cilj nam je potrošačima na širem splitskom području ponuditi što širi jelovnik originalnih nacionalnih jela azijske kuhinje - pomno odabran i posložen od naših šefova kroz klasični meni, od juhe i predjela, preko glavnog jela, do deserta i pića. Na našem novom Momo's meniju tako ćete pronaći update najpopularnijih jela azijskih restorana, različitih nacionalnih kuhinja, s naglaskom na kineskoj, indijskoj i tajlandskoj - poručili su iz Sushi Cornera Split.
Sam odabrani naziv označava najpopularniji artikal, zajednički svim ovim kuhinjama: momos je nepalsko ime punjenih raviola, jednog od najprodavanijih jela Sushi Cornera koji se u Japanu naziva gyoza, u Kini i Indiji dim sum itd.
- Značajka naše nove kuhinje jest to da sva jela, uključujući raviole i spring role pravimo ručno, doslovno počevši s brašnom i vodom! Povrće i meso također na parenje idu svježe narezani - baš onako kako ova posebna hrana i naši kupci zavrjeđuju. Također kod pripreme svih ostalih tradicionalnih azijskih jela vodimo se filozofijom svježe pripremljenih namirnica, uz minimalnu uporabu 'kupovnih' umaka i začina - objasnili su.
Momo's, naveli su, cilja ponuditi najizbirljivijem pokloniku originalne azijske prehrane izvoran proizvod bez kompromisa po popularnim cijenama i bez razbacivanja sastojcima i nepotrebnim dodacima, čime nastoje održati zdravi, higijenski predznak jelovnika.
- 'Bez kompromisa' se osim odabira originalnih i svježih sastojaka odnosi i na sistem okusa gdje, za razliku od većine ponude na našem području, nećemo podilaziti lokalnim prehrambenim navikama raznoraznim fuzijama ublažavanjem nativnih osobina hrane, već ćemo nastojati zadržati izvorni 'kick' tradicije, pri čemu mislimo i na ljutinu, slatkoću, kiselost te sve drugo što azijsku kuhinju čini posebnom i na ispravan način različitom u odnosu na onu na koju smo navikli kod kuće. To ne znači kako naš jelovnik neće sadržavati jela prilagođena posebnim zahtjevima kupaca, prije svega vegetarijanaca i vegana koji će unutar menija pronaći mnoga sebi prilagođena jela, a u pripremi su posebni combo - jelovnici za sportaše, vježbače i ostale zahtjevnije, probirljivije skupine poput poklonika keto prehrane - zaključili su.