Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Novi masterclass u Olivi Allegri: Evo koja znanja i tehnike je učenicima prenio chef restorana Bome Mario Omrčen
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Novi masterclass u Olivi Allegri: Evo koja znanja i tehnike je učenicima prenio chef restorana Bome Mario Omrčen

Naglasak stavljaju na praksu

Splitski mediteranski centar gastronomskih umjetnosti Oliva Allegra u sklopu kojeg djeluje Privatna srednja škola Wallner nastavlja s masterclassovima za svoje učenike.

Nakon što su školu u prethodnim mjesecima posjetili chef Karlo Kaleb iz prestižnog splitskog restorana Krug te Nicola Fossaceca, vlasnik restorana Al Metrò iz mjesta San Salvo koji od 2013. ima Michelinovu zvjezdicu sada je to učinio i chef Mario Omrčen.

Omrčen je vlasnik i chef splitskog restorana Bome koji je učenicima prenio niz teorijskog znanja ali i tehnika. Na masterclassu pripremao je usoljenog lubina u košarici od blitve s duplom ribljom juhom, prahom od peršina, kremom od naranče i kornetima od blitve. Inače se to jelo u restoranu Bome služi kao prvi od 7 sljedova. 

'Nevjerojatno me veseli činjenica što nas je jedna od najcjenjenijih gastro ustanova u Hrvatskoj prepoznala i pozvala na održavanje već sada poznatih masterclassova. Uistinu je lijep osjećaj biti u takvom društvu i prenijeti znanje našim mladim kolegama. Iz ove škole ponikli su mnogi hrvatski chefovi pa i vlasnici Michelin zvjezdica, a što nije mala stvar', zaključio je Omrčen. 

Bome je mali kvartovski restoran na koji već godinama uporno drżi vrlo visoku ljestvicu u kvaliteti ponude. Smješten u jednoj od velikih zgrada modernog, gusto naseljenog splitskog Trstenika. Restoran ima isto tako moderni, šareni interijer i od nedavno natkrivenu terasu. Vode ga Mario Omrčen i njegova partnerica Franziska Burilo

Prema riječima uglednog vodiča restorana Gault&Millau za 2025. godinu ističe se kako je Bome njihov životni projekt, a da su uspjeli vidi se i po klijenteli koja ih redovito posjećuje. Nema tu velikog broja jela, ali ono što nude je odlično i uvijek na visokoj razini. Zbog toga je i prozvan boutique restoranom. Menu mijenjaju ovisno o sezoni. Mesni ili riblji, uvijek oduševi. Sva su jela prezentirana na tanjuru kao u najboljim fine dining restoranima. To vrijedi i za odlične deserte, ukusne i vrhunski dekorirane. 

Iz škole poručuju da naglasak stavljaju na praksu te da program nije samo teorijski - učenici iz njezina programa redovito nastupaju na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a njihovi se karijerni putevi često nastavljaju u restoranima s prestižnim priznanjima.

'U sklopu našeg Superior programa i Master Classova nastojat ćemo iz mjeseca u mjesec dovoditi najeminentnije chefove. No, naš je načelni cilj do otvorenja nove škole oformiti tim koji bi bio u stalnom radnom odnosu u svojstvu mentora i učitelja. Želimo se s takvim pristupom i novom školom usko specijalizirati kao centar gastronomskih umjetnosti, čija će diploma uistinu vrijediti u svijetu', poručili su još ranije iz privatne srednje škole Wallner.

Vaša reakcija na temu