Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay LJETNA OSVJEŽENJA Napravite domaće piće od lubenice bez alkohola

LJETNA OSVJEŽENJA Napravite domaće piće od lubenice bez alkohola

Donosimo recept

Kad temperature porastu, nema boljeg načina za osvježenje od sočne lubenice. Osim što je bogata vodom i elektrolitima, lubenica je savršena baza za lagano i osvježavajuće bezalkoholno piće koje možete pripremiti kod kuće u svega nekoliko minuta. 

Donosimo vam jednostavan recept koji će osvojiti i velike i male!

Sastojci (za 2 čaše):

- 500 g očišćene lubenice (bez koštica)

- Sok 1 limete (ili limuna, po želji)

- Nekoliko listića mente

- 1 žličica meda ili agavinog sirupa (po želji)

- Kockice leda

- Mineralna voda ili obična voda (po želji za razrjeđivanje)

Priprema:

1. Pripremite lubenicu:

Nasjeckajte očišćenu lubenicu na manje komade i stavite je u blender.

2. Dodajte limetu i med:

Dodajte sok od limete i žličicu meda (ako volite slađe). Ubacite nekoliko listića mente za dodatnu svježinu.

3. Blendajte:

Miksajte dok ne dobijete glatku tekućinu.

4. Procijedite (po želji):

Ako ne volite pulpu, procijedite piće kroz cjedilo.

5. Poslužite:

Ulijte u čaše preko leda, po potrebi dodajte malo mineralne vode ako želite blaži okus i pjenušav efekt. Ukrasite kriškom limete i listićem mente.

Savjet plus:

Piće možete unaprijed pripremiti i držati u hladnjaku do posluživanja. Također, možete zamrznuti lubenicu prije blendanja i dobiti gotovo smoothie efekt!

Ovo jednostavno i prirodno piće savršeno je za vruće dane, piknike ili kao zdrava alternativa gaziranim sokovima. Uživajte u okusu ljeta – gutljaj po gutljaj!

Vaša reakcija na temu