Glovo, višekategorijska platforma koja korisnicima omogućuje pristup raznim vrstama proizvoda i jela na zahtjev, objavila je analizu trendova naručivanja povodom Međunarodnog praznika rada, koji se obilježava 1. svibnja.
Prema podacima Glova, 1. svibnja u Hrvatskoj donosi izuzetno visoku potražnju za jednim jelom - ćevapima. Ovaj tradicionalni specijalitet, poznat po svom bogatom okusu, bilježi najveći broj narudžbi tijekom ručka i večere 1. svibnja. Glovo je zabilježio da najviše narudžbi dolazi iz tri grada u Hrvatskoj – Zagreba, Splita i Osijeka, koji se izdvajaju kao ključna središta za ljubitelje ćevapa.
Zanimljivo je da Hrvatska prednjači u regiji po broju narudžbi ćevapa, a brojke jasno pokazuju da su hrvatski građani veliki obožavatelji ovog jela. Prema analizi Glova, ćevapi su najčešće naručivani ne samo 1. svibnja, već i u drugim specifičnim trenucima u godini, s vrhuncem 21. prosinca.
Jedan od najzanimljivijih podataka iz analize Glova jest najveća pojedinačna narudžba ćevapa koja je ostvarena u Zagrebu, a iznosila je čak 72 eura. Ova narudžba, koja je uključivala veliku količinu ćevapa, pokazuje koliko je potražnja za ovim jelom rasla u posljednjim godinama. Također, među top korisnicima Glova, zabilježen je i jedan korisnik koji je naručio ćevape više od 100 puta ove godine, što znači da je prosječno naručivao ovo jelo otprilike svaki treći dan.
Međunarodni praznik rada postao je idealna prilika za obiteljska i prijateljska okupljanja uz omiljena jela. Ćevapi su, uz ostale specijalitete, postali neizostavan dio tih trenutaka uživanja u Hrvatskoj, a rastuća popularnost narudžbi putem Glovo aplikacije samo potvrđuje da je ovaj trend u porastu.