Split je danas dobio novu gastronomsku oazu. Ristorante Nozze, uz rapsodiju mirisa i okusa, za prve goste otvorio je svoja vrata.
Nozze se smjestio u prostorijama City i business hotela Corner, na splitskoj adresi Mažuranićevo šetalište 1. Posrijedi je talijanski a la carte restoran s poglavito talijanskom hranom, pri čemu je poseban naglasak stavljen na 'cucinu poveru'.
'Segment je to talijanske kuhinje s visokokvalitetnim sezonskim namirnicama te istovremeno na baznoj liniji - bez previše detalja na samom tanjuru. Htjeli smo, dakle, da hrana bude ukusna i jasna svakom prosječnom konzumentu.
Gostima donosimo talijanski štih brojnim talijanskim predjelima koje i naši ljudi vole konzumirati - što obuhvaća, primjerice, ručno rezanu talijansku mortadelu, selekciju talijanskih sireva - te klasicima talijanske gastronomije kao što su vitello tonnato i fiorentina steak i, naravno, svježom tjesteninom, domaćim raviolima… Ovakvu paletu proizvoda u principu ljudi jako vole i rado joj se vraćaju', kazao nam je na otvorenju chef Dane Tahirović.
Valja napomenuti kako menu prate talijanske slastice kao i izbor talijanskih vina. Budući da je, uz Italiju, Dalmacija srce Mediterana, u Nozzeu se u ponudi nalazi i ručno rezani dalmatinski pršut te vina lokalnih proizvođača.
'Forte' je na ručku, stoga će izvan samog a la carte menija u ponudi biti dnevna gotova jela. Naš sugovornik otkrio je kako je to trenutno bakalar te kako slijede sarme, tripice, orzo i sve ono što, prema njegovim riječima, našu kuhinju činu dobrom - naslonjenom na Mediteran u talijanskoj praksi.
Dane i njegova supruga Sandra Tahirović dobro su poznati široj javnosti, i to kao chefovi koji već 12 godina stoje iza uspješnog brenda Zora bila. Kako su, uz vlasnike hotela Corner, nositelji ovog novog projekta, on nam je pomnije pojasnio kakav su iskorak napravili, ali nam ukazao i na provjerenu notu koje se nisu odrekli.
'Kada je Zora bila u pitanju, puno je posvećenosti detaljima u svakom segmentu - ondje smo fokusirani na kreativnu kuhinju, odnosno naša autorska jela. Ovdje se, pak, vraćamo korijenima.
Međutim kroz sve svoje projekte, neovisno o stilskoj figuri koju primjenjujemo, pripremamo 'hranu za dušu'. Ona je uvijek moderna', istaknuo je chef Dane.
Bogata tradicija talijanske kuhinje u Nozzeu se spojila s jedinstvenim šarmom prostora. Gosti imaju priliku uživati i u elegantnom ambijentu kakav je poprimila nekadašnja vjenčaona koja se ondje nalazila, po kojoj je restoran i dobio naziv.
'Htjeli smo vratiti stari duh i energiju koja je ovdje oduvijek bila prisutna', naznačio je Dane.
Na činjenicu da su se brojni Splićani upravo ondje vjenčali ukazao nam je i bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum kojeg smo ondje zatekli. Kazao nam je da ga veseli - kao gosta - što su se Dane i Sandra Tahirović odvažili na pothvat otvaranja Nozzea.
'Restoran ima šansu odlično raditi, osobito zato što su ljudi koji nose ovu priču veliki meštri od kužine. Dane i Sandra znaju puno i o talijanskoj kuhinji i o svim drugima, stoga sam siguran da će pripremati vrhunske obroke.
Uz to, talijanska kuhinja najbolja je kuhinja. Odgovorno to tvrdim s obzirom na to da o kuhinjama znam sve te da sam svugdje po svijetu - a proputovao sam puno - tražio upravo talijanske restorane', zaključio je Kerum.
Ako i vi želite osjetiti okuse i mirise Italije, svoj stol u restoranu Nozze možete rezervirati pozivom na broj 099 426 24 70. U međuvremenu, zavirite u priloženu fotogaleriju s otvorenja.