U restoranu Port 74 u marini hotela Le Méridien Lav u tijeku su dani azijske kuhinje u sklopu kojih možete doživjeti okuse dalekog istoka koje vrlo vješto priprema Mladen Jazidžija, sous chef restorana.
Da se ne morate nužno otisnuti na daleko putovanje kako biste uživali u gastronomiji dalekog istoka sinoć su se uvjerili gosti restorana Port 74 koji su uz prezentaciju jela Mladena Jazidžije uživali u rapsodiji okusa fino balansiranih začina i svježih namirnica.
Splićanke i Splićani isprobali su razne vrste sushija kao što su Maki i Nigiri, ali i jela od različitih vrsta sirove ribe poznatija pod nazivom Sashimi. Oduševili su ih i Teriyaki chicken salad, Spicy salmon salad, tajlandski rezanci pripremljeni na razne načine, ali i zanimljivi deserti, kao što je japanski cheesecake.
Namirnice kojima Dalmacija obiluje, idealne su za spoj istoka i Mediterana. Naime, minimalizam u japanskoj kuhinji dopušta da esencija plodova mora zasja do kraja slično kao u dalmatinskim jelima gdje jednostavnost pripreme naglašava svježinu ulova. Istočnjački način pripreme hrane sljubljen s bogatstvom dalmatinskih plodova mora, stvara izvanredno iskustvo objedovanja, u kojem možete uživati sve do 6. Ožujka.
Posjetite restoran Port 74 u marini splitskog hotela Le Méridien Lav i dozvolite gastronomiji da vas nakratko odvede na Daleki Istok.