Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Evo kako pripremiti domaći sladoled od vanilije

Evo kako pripremiti domaći sladoled od vanilije

Svega nekoliko sastojaka

Dolaskom toplijih dana sve se više konzumira sladoled, obično neki iz ponude trgovina. No moguće ga je pripremiti i doma - donosimo recept za domaći od vanilije.

Sastojci:

- 500 ml slatkog vrhnja za šlag (hladnog)

- 1 konzerva (cca 400 ml) kondenziranog mlijeka (zaslađenog)

- 1 žlica ekstrakta vanilije.

Priprema:

U velikoj zdjeli izmiksa se slatko vrhnje dok ne postane čvrst šlag. U drugoj posudi pomiješa se kondenzirano mlijeko i ekstrakt vanilije.

Šlag se zatim pažljivo umiješa u smjesu s kondenziranim mlijekom - koristi se špatula i lagano miješa kako bi ostala prozračna tekstura.

Smjesa se prebaci u posudu s poklopcem (ili se pokrije prozirnom folijom). Stavi se u zamrzivač na najmanje 6 sati, idealno preko noći.

Prije posluživanja, sladoled se ostavi 5-10 minuta na sobnoj temperaturi kako bi se lakše posluživao.

Opcionalno:

U smjesu se mogu dodati komadići čokolade, voće, keksi ili orašasti plodovi po želji, prije zamrzavanja.

Vaša reakcija na temu