Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Chevap by chef Duje Pisac osvaja Hrvatsku: 'U mjesec dana otvorili smo tri nova restorana, a gosti najviše naručuju Desetku u cilom somunu'
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Chevap by chef Duje Pisac osvaja Hrvatsku: 'U mjesec dana otvorili smo tri nova restorana, a gosti najviše naručuju Desetku u cilom somunu'

Split je, čini se, postao pretijesan za Chevap! Nakon dvije lokacije u gradu pod Marjanom i jedne u Strožancu, restoran Chevap by chef Duje Pisac otvorio se u gradu Hvaru, Starome Gradu i u Sinju, a vlasnici su najavili otvorenje i u Omišu, u subotu, 15. lipnja. Partneri Joško Kerum i chef Duje Pisac otkrili su koja je tajna njihovih ćevapa, ali i gdje sve uskoro planiraju otvorenje novih restorana

Najpopularniji ćevapi u Hrvata zasigurno su oni s potpisom restorana Chevap by chef Duje Pisac! Dokazuje to velika potražnja gostiju diljem Hrvatske, zbog čega se Chevap morao proširiti izvan granica Splita. Nekad popularna splitska butik ćevabdžinica smještena u centru Joker, prerasla je u lanac restorana duž dalmatinske obale, a sve zahvaljujući otvorenju Chevapa na tri nove lokacije u svega mjesec dana: u Sinju te na otoku Hvaru gdje se otvorio u samom gradu Hvaru i u Starom Gradu. Tim povodom smo razgovarali s uglednim splitskim chefom Dujom Piscem i njegovim partnerom Joškom Kerumom.

Kako kažu, za sve su zaslužni njihovi gosti, koji su prepoznali kvalitetu ćevapa zbog kojih su nerijetko potegli do Splita iz okolnih gradova. Upravo su ih veliki interes i svakodnevni redovi ispred restorana potaknuli na proširenje biznisa.

- Biznis znači osjetiti bilo publike. Publika je ta koja dirigira hoće li se ili se neće otvarati novi restoran. Da publika nije pokazala zanimanje, Chevap u centru Joker bi ostao jedini Chevap. Međutim, dogodilo se suprotno. Koliko god restorana otvorimo na području Splita, uvijek je malo. Zbog velike potražnje za našim ćevapima, dogodila se lančana reakcija te su se u roku mjesec dana otvorila tri nova restorana. Gosti nam dolaze čak i iz Zagreba - rekao je chef Duje Pisac kojeg tijekom posjeta metropoli Zagrepčani uvijek dočekaju s komplimentima na račun njegovih ćevapa.

Upravo 90 % jelovnika Chevapa i Chevap Housea čine ćevapi, koje podjednako vole i domaći i strani gosti, a na pitanje koje jelo je najtraženije, Pisac bez dvojbe odgovara: 'Desetka!'

Popularne ćevape chef Duje Pisac podignuo je na višu razinu svojim jedinstvenim prezentacijskim i gastro pristupom. U izradi ćevapa poznati chef koristi specijalnu smjesu od vrhunskog 100 % junećeg mesa te najkvalitetnije dodatke poput makedonskog ajvara, somuna iz Vakufa i kajmaka s Vlašića.

- Tajna naših ćevapa je ta da ih pripremamo isključivo od mesa i cvita paške soli. Također, pred goste uvijek dolaze svježe pečeni. To znači da ćevape nikada ne pečemo unaprijed pa ih kasnije podgrijavamo, već u trenutku kad je gost naručio. A najvažnije od svega je to da su naši ćevapi uvijek pečeni medium, baš kao steak. Naime, naši su ćevapi napravljeni od tri dijela steaka koji je odležao 21 dan. To je mljeveno juneće meso i ako se ono prepeče, ćevapi će biti suhi - rekao je chef Duje Pisac koji planira educirati goste o pravilnoj pripremi ćevapa, postavljanjem brošura u Chevap restorane.

Osim vrhunskim namirnicama, ćevapi s potpisom Duje Pisca mogu se pohvaliti i HALAL certifikatom koji jamči sigurnost kvalitete. Činjenica da je Chevap prvi restoran u Hrvatskoj sa 100 % HALAL certifikatom najbolje govori o standardima i vrijednostima brenda.

Splićani posebno vole posjetiti Chevap House u Podstrani, s pogledom na lučicu gdje, osim u sočnim ćevapima, mogu uživati i u drugim specijalitetima kuće, a sve što chef Pisac doda u jelovnik, vrlo brzo pokupi ovacije. 

- Otprilike 70 % naših gostiju su stalni gosti, a kako se oni ne bi zasitili ponude, nastojim svakih mjesec ili dva iznenaditi goste, uvrstivši novo jelo na jelovnik. To jelo mora biti barem 15 % bolje od prethodnog koje je gost probao, kako bi se postigao taj efekt iznenađenja i izvrsnosti okusa - otkrio je poznati splitski chef.

Veliku pažnju javnosti izazvao je i novootvoreni Chevap u gradu Hvaru, prvenstveno zbog svog interijera koji se savršeno uklopio u ambijent hvarskih kala, dočaravši povijest i tradiciju najsunčanijeg hrvatskog otoka. Kameni zidovi i drvene grede na stropu u kombinaciji s plavim sjedećim garniturama i stolicama te elegantnim zlatnim detaljima poput visilica i ogledala, predstavljaju savršen spoj retro i modernog stila, dok se u središtu restorana nalazi stara maslina koja restoranu daje posebnu draž.

- Chevap u gradu Hvaru nalazi se u rodnoj kući Petra Hektorovića. Svi znamo tko je on bio i svi bi trebali s poštovanjem pričati o njemu. Zato smo željeli posvetiti posebnu pažnju izgledu restorana. Nije se moglo svaštariti i nije moglo biti odrađeno na pola, već je sve moralo biti dovedeno do savršenstva. U tome smo i uspjeli - dodao je Joško Kerum.

Dobro uhodani duo, Pisac i Kerum, ne planiraju stati na sad već šest restorana. Ekskluzivno za Dalmatinski portal otkrivaju kako će u najboljim ćevapima od Vardara do Triglava od subote, 15. lipnja, moći uživati i Omišani, nakon čega slijedi otvorenje na još dvije lokacije, od kojih je jedna u susjednoj Sloveniji.

- Upravo se pripremamo za otvorenje Chevapa u Omišu. Bit će to predivan veliki lokal na samoj plaži i osobno jedan od tri najveća izazova u mojoj karijeri. Ponuda će biti proširena, nešto između Chevap Bara i Chevap Housea, te prilagođena ambijentu. Nakon toga, planiramo otvorenje Chevap Bara u Zagrebu, u City Centeru one West. Sama priča o tom Chevap Baru me jako veseli, jer će u prostoru restorana biti čak tri roštilja. Usporedbe radi, u Chevap Houseu u Podstrani, gdje postoji 250 sjedećih mjesta, imamo dva roštilja. To vam najbolje govori o tome koja su naša očekivanja od glavnog grada Hrvatske, gdje smo itekako prepoznati od gostiju. Također, ako sve bude po planu, do srpnja bismo trebali otvoriti prvi Chevap House izvan Hrvatske, u Ljubljani. Restoran će biti smješten u starom dijelu grada, a potrudit ćemo se da se svojim interijerom, šarmom i, naravno, vrhunskom hranom, maksimalno uklopi u okruženje. Vjerujemo da će to biti restoran o kojem će se pričati - poručio je Joško Kerum.

S obzirom na to da potražnja za chevapima svakodnevno raste, potpuno razumljivo raste i ambicija za proširenjem biznisa. Chef Pisac otkrio nam je da on i partner imaju planove koji nadilaze granice kontinenta.

- Joško ima želju otvoriti restoran u Dubaiju. Ja sam, s druge strane, veliki radoholičar i da mi on kaže: 'Otvaramo restoran na Mjesecu', ja bih rekao: 'Idemo na Mjesec!', zaključio je Pisac.

Vaša reakcija na temu