U organizaciji tvrtke Centaurus, u Splitu je održan ekskluzivni domjenak posvećen promociji vrhunskog norveškog bakalara, jedne od najcjenjenijih ribljih delicija na svijetu. Događaj je okupio uzvanike iz gastronomskog i poslovnog sektora, a poseban značaj dao mu je dolazak Marine Šare Tudor, počasne konzulice Kraljevine Norveške pri norveškom veleposlanstvu/konzulatu u Splitu.
Glavna tema domjenka bila je isticanje nutritivne vrijednosti i gastronomskog potencijala bakalara, ribe koja stoljećima održava status jedne od najzdravijih i najkvalitetnijih namirnica. Predstavnici tvrtke Centaurus naglasili su važnost pravilnog odabira i podrijetla proizvoda, uz poseban fokus na globalno priznatu oznaku 'Seafood from Norway' - simbol vrhunske kvalitete, održivosti i stroge norveške kontrole ribarstva.
Tijekom službenog dijela programa istaknuto je kako konzumacija norveškog bakalara donosi brojne dobrobiti: visok udio proteina, nisku razinu masti te bogatstvo esencijalnih omega-3 masnih kiselina koje pridonose zdravlju srca, mozga i cijelog organizma. Gosti su imali priliku kušati pažljivo pripremljena jela chefa Hrvoja Zirojevića koja su naglasila jedinstvenu teksturu i profinjeni okus ove plemenite ribe.
Počasna konzulica i predstavnici Centaurusa složili su se kako postoji velik potencijal za daljnje jačanje suradnje te nastavak promocije norveških proizvoda na hrvatskom tržištu. Izražena je zajednička želja da se kroz buduće projekte dodatno približi kvaliteta norveškog bakalara domaćim potrošačima, uz naglasak na edukaciju o podrijetlu, održivom ribarstvu i sigurnosti prehrane.
Ovaj događaj još jednom je potvrdio da je norveški bakalar puno više od namirnice - on je spoj tradicije, kvalitete i modernog pristupa prehrani. Tvrtka Centaurus nastavlja graditi mostove između kultura i tržišta, promovirajući samo najbolje iz mora.