Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Jaković FOTOGALERIJA Splitski znanstvenici organizirali zanimljivo događanje na Rivi

FOTOGALERIJA Splitski znanstvenici organizirali zanimljivo događanje na Rivi

U sklopu projekta TREC

Projekt TREC usmjeren je na razumijevanje obalne bioraznolikosti i njezine reakcije na prirodne i umjetno stvorene čimbenike okoliša, od molekula do cijelog ekosustava. 

Uz europske znanstvenike koji će istraživati u Hrvatskoj, sudjelovat će znanstvenici splitskog Instituta za oceanografiju i ribarstvo. Tijekom boravka istraživača u Splitu od 10. do 14. lipnja, organiziran je i bogat program za građane.

'Pored samog znanstvenog dijela kojeg naši znanstvenici u suradnji s europskim kolegama iz raznih institucija trenutno provode na četiri lokacije duž Jadrana, imamo i veliki edukativni dio za građane i turiste kojih je grad pun. Danas smo pripremili igru koja se zove 'Run scientist, run' (Trči, znanstveniče, trči). Koncipirana je tako da sudionici prođu put jednog istraživanja', kaže nam Daria Ezgeta Balić, znanstvena suradnica pri Institutu.

Također, zainteresirani mogu zaviriti u tajanstveni svijet mikroskopiranja, pogledati razne uzorke, a oni najaktivniji i najzainteresiraniji posjetitelji će dobiti i simbolične nagrade. Igra traje danas do 22 sata i ponovno u četvrtak od 18 do 22 sata.

Ezgeta Balić je pozvala sve građane na događanje koje će se odviti sutra u caffe baru Štacija na Mažuranićevom šetalištu 47, 'Znanost u pubu', gdje će hrvatski i strani znanstvenici pričati o svom istraživanju.

Vaša reakcija na temu