Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Radomir Đurđević Večeras na Peristilu štorije Dioklecijana i modna revija Matije Vuice

Večeras na Peristilu štorije Dioklecijana i modna revija Matije Vuice

Zatvara se manifestacija koja je trajala cijelo ljeto

U sklopu manifestacije 'Štorije Dioklecijana' u organizaciji Turističke zajednice grada Splita, večeras će se obilježiti Svjetski dan turizma uz modnu reviju  Matije Vujice s početkom u 20.30 sati na Peristilu.

Dioklecijan i njegove žene,  tema su nove couture kolekcije Matije Vuice koja će na Peristilu biti predstavljena u režiji/produkciji Viktora Drage. Modno, putujuće kazalište 'Matija Nomadica' dovodi na Peristil pustinjske princeze, kraljicu Teutu i njene amazonke, afričke kraljice, nimfe, rimske i grčke boginje, Teodoru i nezaboravne proročice iz Hada... Putovanje kroz povijest, umjetnost i kulturu drevnih vremena, kultura i civilizacija koje su se susretale na ovom križanju staza, cesta i puteva. Put svile, boja, vještina, razmjena vjerovanja, ostavio je neizbrisiv trag u arhitekturi Splita, mozaika koji svojim sitnim, vidljivim i skrivenim detaljima priča priču za sva osjetila...

Modna revija ujedno je zatvaranje manifestacije 'Štorije Dioklecijana' koja je kroz cijelo ljeto, svaki petak, pružala jedinstven doživljaj svim domaćim i stranim posjetiteljima.  Tematske večeri poput 'Uspomena na carski Split', 'Sapere aude - Usudi se znati' ili 'Susreta antičkih postrojbi', samo su dio programa kojim je ispričana štorija o carskoj povijesti Splita.

Vaša reakcija na temu