Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Antonia Pešić UPALJENA PRVA ADVENTSKA SVIJEĆA Alijana Vukšić i Bojan Ivošević zaželjeli najljepše blagdanske želje Splićanima

UPALJENA PRVA ADVENTSKA SVIJEĆA Alijana Vukšić i Bojan Ivošević zaželjeli najljepše blagdanske želje Splićanima

Simboličnim paljenjem prve adventske svijeće u Splitu službeno započele Štorije o' Adventa

Paljenjem takozvane prorokove svijeće na adventskome vijencu u Đardinu, koja simbolizira iščekivanje i vjeru u dolazak Božića, dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević, direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić te fra Kristian Stipanović, dekan Katedralnog dekanata, uz nastup Splitskih solista naznačili su početak ovog blagdanskog razdoblja. Time su i službeno otvorene adventske svečanosti pod nazivom Štorije o' Adventa koje će trajati do 7. siječnja.

'Nalazimo se, ako gledamo kalendarski u najhladnijem dijelu godine, ali zahvaljujući ljubavi koja prevlada u našim srcima, u obiteljima, bližnjima i prijateljima, rekao bih da smo u najtoplijem dobu godine. Želim svima da blagdane provedete u krugu svojih najbližih, ispunjeni ljubavlju i srećom i da svatko pronađe trenutak u kojem može pomoći drugome i da njemu advent bude ljepši', poručio je Ivošević.

Božićni ambijent u Đardinu, u kojem uz adventski vijenac i ambijentalnu glazbu svijetle figurice, jedan je od lokacija rasprostranjenog ovogodišnjeg adventskog šušura u gradu. Alijana Vukšić kazala je kako su se TZ grada Splita i Grad Split potrudili i ove godine advent učiniti zanimljivim upravo za Splićane i njegove posjetitelje.

'Paljenjem ove adventske svijeće simbolično smo zaželjeli da ljubav i nada uđu u domove naših građana te da s radošću dočekaju Božić i Novu godinu. Pred nama je najljepše doba u godini, a u želji da okupimo sve naše građane organizirali smo bogati adventski program kako bi im se odužili njihov trud kroz čitavu godinu. Ovo je jedan primjer javnog i privatnog jer su nam se ove godine pridružili gotovo svi ugostitelji, imamo nove lokacije, dva klizališta i bogat program. Pozivam sve neka nam se pridruže', poručila je Vukšić.

Građane i posjetitelje očekuju brojni glazbeni programi, bogata gastronomska ponuda, zabavni programi za najmlađe, klizalište i brojna druga iznenađenja. Program prilagođen svim uzrastima i ukusima ove godine odvijat će se na Prokurativama, Šperunu i Mertojaku, uz dvije lokacije u privatnoj organizaciji, na Starom placu i Perivoju. Štorije o' Adventa uključuju i trgovačke kućice na Rivi, zatim sadržaji na Trgu Gaje Bulata i u Hrvatskom narodnom kazalištu. Novost je i da će se u Hrvatskom domu prvi puta održati Novogodišnji bal.

Vaša reakcija na temu