U nedjelju u Dugom Ratu igraju 'Zavodnici'

U nedjelju u Dugom Ratu igraju 'Zavodnici'

U hit komediji glume Ivan Baranović i Ivana Giove Župa

U nedjelju u 21 sat na Poljičkom trgu u Dugom ratu u sklopu Kulturnog ljeta igra hit komedija Zavodnici. U predstavi glume Ivan Baranović i Ivana Giove Župa.

Koprodukcija je to Centra za kulturu i kazališne družine Ritam igre u autorskom projektu jedne bračne komedije prema motivima djela nobelovca H. Pintera i V. Kljakovića.

U središtu pozornosti je 'ministar' koji tragajući za izgubljenom ljubavnom strašću pribjegava razno-raznim fantastičnim igrama i utjelovljuje različite likove poput Tarzana, rock zvijezde ili perača prozora, a sve da bi probudio erotski duh iz boce ili davno pokopanu bračnu strast. 

To je tipična strastvena i duhovita analiza ustaljenosti bračnih rituala u kojima njihovi protagonisti uzaludno pokušavaju iznova prepoznati strast. Komedija obiluje finim iznijansiranim situacijama zablude i naglih, smiješnih, začuđujućih obrata (od ministra do Tarzana) koji se razrješuju na neočekivani način i publiku drže u neizvjesnosti do samog kraja. 

Njihov etablirani malograđanski dnevni raspored, licemjerna uvažavanja prava na javnu i tajnu privatnost i ustrajavanje na paralelnim životima funkcioniraju sve do trenutka kada se iscrpe razlozi, prepozna nemoć i izgube elementarni motivi. Možda će se njihova iscrpljena i potrošena bračna strast i data vjera, ponovno oživljena, prepoznati kao istinska ljubav uz mnogo, mnogo smijeha. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(72001, "");
Pregledaj komentare