Foto: Screenshot TUŽNA VIJEST: U 96. godini preminuo legendarni glumac Miše Martinović

TUŽNA VIJEST: U 96. godini preminuo legendarni glumac Miše Martinović

Karijera ga je najviše vezala za Dubrovnik

Hrvatski glumac Miše Martinović preminuo je u 96. godini života. Na Facebook profilu od njega se, među prvima, oprostio Mišo Mihoćević

- Umro nam je naš veliki Miše Martinović! Moj dragi, najdraži Mihajlo koji će to ostati dok se nas dva opet ne sretnemo u plavetnilu dubrovačkog neba. Živio zauvijek, tako dragi čovječe - napisao je Mišo, a u komentarima su se odmah javili obožavatelji lika i djela pokojnog glumca. 


Naime, Martinovića je karijera najviše vezala uz Dubrovnik, Kazalište Marina Držića i Dubrovačke ljetne igre no, svojim potencijalom mogao je osvojiti sve kazališne daske u Hrvatskoj. 

Miše se tijekom života istaknuo u mnogobrojnim ulogama u djelima dubrovačkih pisaca. Bio je Držićev Maro, Bokčilo i Dundo Maroje, Munuo i Dundo Niko iz Skupa, Dživo i Stanac iz Novele od Stanca, Agamemnon iz Hekube itd. Glumio je i režirao nekoliko predstava na radiju i televiziji, a publika ga najviše pamti po ulozi Brice u seriji 'Naše malo misto'.

Zbog velike karijere koju je ostvario, Martinović je dobitnik Nagrade 'Vladimir Nazor' za životno djelo 1990. godine, piši 24 sata

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(105479, "");
Pregledaj komentare
29