Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TUŽNA OBLJETNICA Prije osam godina napustila nas je Lambaša

TUŽNA OBLJETNICA Prije osam godina napustila nas je Lambaša

Stojan Matavulj je zbog izazivanja prometne nereće u zatvoru proveo 8 mjeseci

Dolores Lambaša izgubila je život nakon prometne nesreće pokraj Slavonskog Broda na današnji dan prije osam godina. Imala je 32 godine. Glumičina majka Alma Petrović, prošle godine, uoči tužne obljetnice smrti nije imala snage razgovarati o kćeri.

- Ništa meni lakše nije - kratko je rekla, a prije nekoliko godina rekla je da joj se vremenom sve teže i teže, pišu 24 sata.

-  Na groblje iden često, šta ću... Ali to mi ne olakšava. Ako ne idem, užas, a ako idem isto. Kad je vidim na televiziji čini mi se kao da je tu, kao da je živa. Šok je kad upališ slučajno pa vidiš ili ako mi jave da je na televiziji. Što mi to vridi kad mog diteta nema. Svaki 23. mi je grozno, ali i ne samo tada nego svaki dan. Nju je ubilo jedanput, a mene svaki dan ubija. To mi je bilo jedino dite, živjela san za nju, mučila se i sve. Grozno se osjećam - dodala je ranije glumičina majka Alma.

Pohađala je solo pjevanje, glasovir, gitaru te povijest glazbe i dirigiranja. Glumila je u nekoliko filmova, a proslavila se i ulogama u serijama i sapunicama, poput 'Odmori se, zaslužio se', 'Zauvijek susjedi', 'Najbolje godine'... 

Posljednje glumačko ostvarenje napravila je u seriji 'Ruža vjetrova'. Na snimanju serije zbližila se s kolegom Stojanom Matavuljem (59). Glumac je skrivio prometnu nesreću u kojoj je Dolores zadobila ozljede od kojih je preminula. Zbog toga je Matavulj osam mjeseci proveo u zatvoru.

Doloresina prijateljica Martina Mijić ispričala nam je kako je glumica bila posebna, čarobna, topla djevojka zaraznog osmijeha.

-  Na momente je bila divlja lavica s dušom preplašenog janjeta. To je bila moja Dolores. Djevojčica sa srcem srne i maskom lava - rekla je Martina. Dolores je obožavala more.

- Citirat ću jednu njenu poruku koju mi je poslala: 'Meni ti je san živit na brodu i dignit sidro i samo dalje, baren šest miseci, a onda šest negdi uz more isto - rekla je Martina.

Dolores je posebno bila vezana za obitelj. S posebnom srećom pričala bi o povratku kući, mami, moru. Često je od uzbuđenja znala probdjeti cijelu noć, pričajući s Martinom i onda otići ravno na kolodvor, u strahu da ne zaspe i zakasni.

- Šibensko dite, kako je znala reći sama za sebe. Dolores je uvijek radila. Obožavala je svoj posao, često mi je pričala o kazalištu i glumi na daskama koje život znače, projektu na nekoj novoj seriji. Uz to je pisala i poeziju. Nije se obazirala na zlobne kritike i osude ljudi. Samo je htjela jednu stvar: živjeti svoj život. Kada je vjerovala u nešto davala je cijelu sebe u to. Cijelo srce, dušu, strast - ispričala nam je svojedobno Martina.

Vaša reakcija na temu