Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Matica hrvatska Predstavljene dvije monografije posvećene lutkarstvu

Predstavljene dvije monografije posvećene lutkarstvu

Autori su Teodora Vigato i Abdulah Seferović

Na Svjetski dan lutkarstva, 21. ožujka 2023., u Kazalištu lutaka Zadar predstavljene su dvije monografije posvećene lutkarstvu. 

Prva je 'Zadarsko lutkarstvo za 21. stoljeće' prof. Teodore Vigato u izdanju Matice hrvatske Zadar. Druga je 'Što je Zadar bez kazališta lutaka' Abdulaha Seferovića u izdanju Kazališta lutaka Zadar.

Monografije su predstavljali autori i teatrologinja prof. dr. sc. Antonija Bogner Šaban. Program je moderirala prof. Jelena Alfirević-Franić.

Postavljeno je retoričko pitanje - što je Zadar bez svojega identitetskog temelja, nekad snažne i slavne košarke, jednako kao i - što je Zadar bez kazališta lutaka. Stoga su obje monografije pohvala Zadru, gradu u kojemu djeluje ustanova vrijedna ne samo za grad, nego i za cjelokupno hrvatsko lutkarstvo. 

Teodora Vigato prošle godine također je predstavila knjigu o lutkarstvu 'San putujućeg glumca: Zlatko Košta' u izdanju Matice hrvatske.

Vaša reakcija na temu