Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: TZ Kaštela NOSTALGIJA Dani tradicije i ove godine u Kaštelima

NOSTALGIJA Dani tradicije i ove godine u Kaštelima

Održavaju se 14. godinu za redom

Ovogodišnji 14. Dani tradicije 'Nostalgija' održat će se od 28. lipnja do 1. srpnja u Kaštel Novom, na Rivi i Brcu. 

U cilju očuvanja i promocije bogatstva kaštelanske i hrvatske baštine, Turistička zajednica grada Kaštela je u suradnji s udrugom Šušur započela 2010. godine s organizacijom manifestacije 'Nostalgija - Dani tradicije Kaštela' s naglaskom na bogatstvo nematerijalne kulturne baštine, izvorne hrvatske proizvode i u duhu kršćanske tradicije.

Proteklih trinaest godina posjetitelji ove kulturno-gastro-sajamske manifestacijom mogli su osjetiti i doživjeti Kaštela i Hrvatsku kroz mirise i okuse gastro ponude autohtonih jela i pića, zvuke folklora i narodne običaje, klapsku i duhovnu pjesmu, tradicijske obrte i unikatne rukotvorine kao dio bogatstva hrvatske nematerijalne kulturne baštine. 

Od samog početka  organizacije manifestacija je postala međunarodna pa Kaštelani i njihovi gosti mogu i ove godine uživati tijekom  Eko-etno sajam u etno i gastro baštini Hrvatske i susjednih zemalja te reviji tradicijskih nošnji i kreatora uz prigodni program. 

Vaša reakcija na temu