Povodom blagdana sv. Martina splitski restorani Corto Maltese, Pandora Greenbox i PiNKU fish & wine predstavljaju hrvatska mlada vina uz prezentaciju svojih jelovnika.
U subotu, 11. studenog, u 20 sati rezervirajte stol za večeru na najinteresantnijoj splitskoj gastro destinaciji, ulici Obrov, iza Peškarije.
Za one žedne koji ne večeraju iza 19 sati, u ponudi će biti i posebne narukvice za degustaciju. Po cijeni od 10 €, posjetitelji će moći s nogu konzumirati sva ponuđena vina u neograničenim količinama, uz čašicu razgovora s gostujućim vinarima.
CORTO MALTESE
Corto Maltese nam je za ovu prigodu pripremio domaći riblji jelovnik, na svoj način.
Menu otvaramo jelom 'nema piške do viške'.
Slijedi dobri stari bakalar bianco, a slatko ćemo čuvati kao tajnu.
* kompletan menu je popraćen mladim vinima po izboru i u neograničenim količinama
Cijena menija s uključenim vinima je 38€.
Rezervacije na telefon: 021587201 ili na Facebook stranici.
PiNKU FISH AND WINE
PiNKU fish&wine svoj riblji menu otvara mariniranim kokotom uz mlaćenicu i sladoled od boba, te kao glavno jelo Splitskoj publici prezentira pečenog morskog psa s dvije verzije tikvice uz hollandaise od smeđeg maslaca i umak od pinjola.
Kao šećer na kraju PiNKU servira svoju poznatu Čokoladu od rogača i bajama uz domaću karamelu i paški sir.
* kompletan menu je popraćen mladim vinima po izboru i u neograničenim količinama
Cijena menija s uključenim vinima je 35€.
Rezervacije na telefon 021411905 ili putem naše platforme na www.pinkusplit.com
PANDORA GREENBOX
Pandora Greenbox Vegeteria nam ovo Martinje prezentira svoj veganski jelovnik.
U prvom slijedu Pandore uživamo uz hrskavu palentu s domaćim ajvarom, veganskim krem sirom od indijskih oraščića i ukiseljenim papričicama.
Slijedi orecchiette tjestenina, ljuti umak od pečene paprike i sušene rajčice, sir od indijski oraščića, kapari, pistacio i zelene masline.
A za kraj čokoladni browni, krema od vanilije i indijski oraščića, čokoladni umak, kompot od šumskog voća
* kompletan menu je popraćen mladim vinima po izboru i u neograničenim količinama
Cijena menija s uključenim vinima je 33€.
Rezervacije na telefon: 021236120 ili na Facebook stranici.
Na kraju, poznati citat nepoznatog autora:
'Vino postaje bolje s godinama. Što sam stariji, to mi se više sviđa.'
Vidimo se u subotu na Obrovu!