Povodom blagdana sv. Martina splitski restorani Corto Maltese, Pandora Greenbox Vegeteria, Noštromo i PiNKU fish & wine predstavljaju hrvatska mlada vina uz prezentaciju svojih jelovnika. U petak, 11. studenoga, u 20 sati rezervirajte stol za večeru na najinteresantnijoj splitskoj gastro destinaciji, ulici Obrov, iza Peškarije.
Za one žedne koji ne večeraju iza 19 sati, u ponudi će biti i posebne narukvice za degustaciju. Po cijeni od 50 kuna, posjetitelji će moći 's nogu' konzumirati sva ponuđena vina, uz čašicu razgovora s gostujućim vinarima.
CORTO MALTESE
Corto Maltese nam je za ovu prigodu pripremio kombinaciju ribljeg i mesnog jelovnika. Menu otvara ceviche od sabljarke sa sicilijanskim cherry pomama, džemom od limuna i kapara te pepelom od maslina.
Janjeći konfit s demiglaceom i coleslaw salatom su drugi slijed, a za treći su nam pripremili slatko iznenađenje.
Cijena menija s uključenim vinima je 250,00 kn. Rezervacije na telefon: 021587201 ili na Facebook stranici.
PiNKU FISH AND WINE
PiNKU fish&wine riblji menu otvara mariniranim kozicama, chawanmushi od sipe i karamelizirana kapula. Za idući slijed su nam pripremili tuna tatar s džemom od kapara i limuna te dehidrirani žumanjak.
Slijedi pečena raža s kremom od čičoke i uljem smokvinog lista, te domaća čokolada kao šećer na kraju.
Cijena menija s uključenim vinima je 250,00 kn. Rezervacije na telefon 021244628 ili na Facebook stranici.
PANDORA GREENBOX
Pandora Greenbox Vegeteria nam ovo Martinje prezentira svoj veganski jelovnik. U prvom slijedu Pandore uživamo uz hrskavu palentu sa začinskim biljem, šalšu od pečene paprike, kremu od indijskog oraha. Slijede njoki od batata s krekerom od rogača i sjemenki te mouseom od feta sira, a za slatki zalogaj na kraju brownie s kremom od čokolade te kompotom od šumskog voća.
Cijena menija s uključenim vinima je 250,00 kn. Rezervacije na telefon: 021236120 ili na Facebook stranici.
NOŠTROMO
Noštromo kao poznati gastronomski kutak pored ulaza u Peškariju servira u prvom slijedu paštetu od morskog pasa sa šparogama i umakom od maline.
Za drugi pjat restoran Noštromo daje na izbor rižot ili tagliatelle od vrganja i škampi.
Večeru zaključuje desertom od kestena i bajama.
Cijena menija s uključenim vinima je 250 kn. Rezervacije na telefon 0914056666.
Martinje u mojoj ulici ne bi bilo Martinje bez Martina iz Zagreba, poznatog Željka Maretića koji je pripremio posebnu glazbenu listu za ovu vinsku večer.
Na kraju, poznati citat nepoznatog autora: 'Vino postaje bolje s godinama. Što sam stariji, to mi se više sviđa'.
Vidimo se u petak na Obrovu!