Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ljetno kazalište za sve generacije u kinu Bačvice i GKL-u

Ljetno kazalište za sve generacije u kinu Bačvice i GKL-u

Cijena ulaznica za sve predstave je 25 kn

Gradsko kazalište lutaka Split kazališnu sezonu već tradicionalno završava revijom Ljetno kazalište, pa će tako i ovu, unatoč okolnostima koje su obilježile i utjecale na mogućnosti izvođenja i dolaska publike na predstave.

Ovogodišnji ljetni program osmišljen je za sve generacije, a novost je i da će prve tri izvedbe biti održane na novoj lokaciji – u Ljetnom kinu Bačvice, zahvaljujući suradnji s Centrom Zlatna vrata i Kinom Mediteran.

U prostoru Ljetnog kina Bačvice bit će postavljena mala pozornica na kojoj će od 25. 6. do 27. 6. biti izvedene tri predstave, a potom se program seli u dvoranu GKL-a u kojoj će predstave igrati od 30. 6. do 4. 7.

Publika će imati priliku gledati 5 naslova GKL-a Split i jedan gostujući, Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Ljetno kazalište 'na Bačama' otvorit će 25. lipnja nagrađivana predstava 'Domaši' Ana Marije Veselčić, namijenjena nešto starijoj publici (16+). Bit će to 28. izvedba ove predstave za koju je mlada glumica i autorica ovjenčana Nagradom hrvatskog glumišta za najbolji praizvedeni dramski tekst.

Već idući dan, u petak 26. lipnja, publika svih uzrasta uživat će u još jednoj hit predstavi GKL-a Split -malom lutkarskom mjuziklu 'Stonoga Goga' kojem se bliži stota izvedba. Dođite i provjerite zašto je ova raspjevana i razigrana lutkarska basna u stihovima, s Alin Antunović u naslovnoj ulozi, tako dugo na našem repertoaru.

Predstave 'Domaši' i 'Stonoga Goga' sredinom srpnja bit će izvedene u programu Dubrovačkih ljetnih igara. 

U subotu 27. lipnja u novom će ambijentu igrati i kultna Pepeljuga, u izvedbi glumice-lutkarice Milene Blažanović, koja igra sve uloge u predstavi.

Izvedba Pepeljuge zatvorit će vanjsku scenu, a program se nastavlja u klimatiziranoj dvorani GKL-a i to najnovijom lutkarskom predstavom 'Palčica', u režiji Branimira Rakića. Od premijere 4. lipnja predstava je igrala 11 puta pred ograničenim brojem gledatelja, a sve koji nisu uspjeli doći do ulaznice mogu ići 30. lipnja i 1. srpnja na posljednju ovosezonsku izvedbu ove lutkarske bajke.

'Sretna kućica' je 2. srpnja na programu, jedina gostujuća predstava ovogodišnje revije, najnovija premijera iz riječkog Gradskog kazališta lutaka, s kojom dolaze nakon izvedbe na šibenskom MDF-u. Predstava o najmanjoj knjižnici i čitaonici u Hrvatskoj djeci jednostavno i razumljivo, pričom o emocijama, suživotu u životinjskom i biljnom svijetu, progovara o važnosti zajedništva i humanosti, o radu, ustrajnosti i samoodricanju, koji uvijek donose plodove.

Posljednje izvedbe ove sezone nekim će malim gledateljima ujedno biti i prvi susret s kazalištem. Andersenovo 'Ružno pače' u formi pričaonice idealno je za najmlađe gledatelje, već od dvije godine starosti. 3. i 4. srpnja glumci će im, pripovijedanjem, ilustracijama i glazbom u živo, donijeti bezvremensku i nadahnjujuću bajku o malenom neuglednom pačetu koje izrasta u snažnog i prelijepog labuda.

Cijena ulaznica za sve predstave je 25 kn.

Detaljnije informacije o ulaznicama i rasporedu predstava možete potražiti na internetskim stranicama kazališta ili telefonom 021 395 968.

Vaša reakcija na temu