Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KADINELA Novi restoran na padinama Kozjaka nudi doživljaj za sva osjetila
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

KADINELA Novi restoran na padinama Kozjaka nudi doživljaj za sva osjetila

Naglasak je na Dalmaciji, pa je tako i vinska karta bazirana isključivo na dalmatinskim sortama vina


Daleko od gradske vreve, na padinama Kozjaka u srcu maslinika, nalazi se skrivena oaza koja će mnogima ubrzo postati omiljeno mjesto za predah od užurbanog načina života. Kadinela je restoran obitelji Mamić u Kaštel Lukšiću, s čije se terase pruža spektakularan pogled na cijeli Kaštelanski zaljev, Split, Trogir i otoke. To je mjesto koje osvaja na prvu spajajući tradicionalno i moderno.

Obitelj  Mamić su jedni od većih proizvođača ekstra djevičanskog maslinovog ulja na ovom području, a posjeduju ekološki maslinik s 2000 stabala maslina.

'Prvotno je bila zamišljena degustacijska dvorana kroz koju bi bolje prezentirali i plasirali svoje ulje, međutim, objekt smo nadogradili u vidu a la carte restorana jer smo htjeli ponuditi kompletan proizvod kako bismo obogatili dalmatinsku gastronomsku scenu, obzirom na sve predispozicije i stvari koje su vukle jedna drugu. Restoran će u ponudi imati tradicionalne dalmatinske specijalitete gdje će naglasak biti na svježoj ribi i ribljim jelima, ali će tu biti i peke i steakovi za sve ljubitelje mesa', poručuju iz ovog restorana.

Osim unutarnjeg dijela, gostima je na raspolaganju i velika terasa za organizaciju raznih događanja (vjenčanja, domjenaka, evenata...), ali i barski dio u samom masliniku gdje se može uživati u širokoj ponudi pića i koktela.

Naglasak je na Dalmaciji, pa je tako i vinska karta bazirana isključivo na dalmatinskim sortama vina, kojima eno ponuda Dalmacije obiluje, a nepravedno su zanemarene. 

'Veliki dio kaštelanskih vinara našli su svoje mjesto na našoj vinskoj karti jer nam je u cilju što više surađivati s lokalnim proizvođačima, kako hrane, tako i vina. Smatramo da jedino tako grad kao zajednica može napredovati. U planu nam je također, u bližoj budućnosti, izgradnja smještajnih kapaciteta kako bismo cijelu ponudu zaokružili' kažu iz Kadinele, te pojašnjavaju kako je restoran ime dobio po dalmatinskom nazivu za ogrlicu.

'Budući da su se Kaštela oduvijek u marketinškom smislu promovirala kao sedam bisera, naše ime koje je u obliku ogrlice smo zamislili kao bisere koji su nanizani na nju. Brend ulja je pod istim nazivom.

U restoranu se nalazi veliki reljef koji nam je radio mladi akademski kipar iz Kaštela, a na njemu je replika dvorca Vitturi na kojem su prikazani kaštelanski Romeo i Julija, odnosno Miljenko i Dobrila. Legenda kaže da su se njihove obitelji, između ostalog, zavadile upravo oko prerade maslina. Njezin otac je ubio Miljenka i tu je njihova ljubavna priča okončana.

Budući da je naš logo u obliku srca koji tvore dvije masline, njihova ljubav se nastavlja kroz ovu našu priču te na taj način želimo dati svoj doprinos i njegovati kulturno-povijesnu baštinu grada Kaštela', zaključuju iz restorana Kadinela.

Vaša reakcija na temu