Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Youtube HOLLYWOODSKI STRUČNJACI: Alec Baldwin je ignorirao zlatno pravilo rukovanja oružjem!

HOLLYWOODSKI STRUČNJACI: Alec Baldwin je ignorirao zlatno pravilo rukovanja oružjem!

Sindikalni radnici rekli da su set filma 'Rust' mučili sigurnosni problemi

Glumac Alec Baldwin (63) na snimanju filma 'Rust' pucao je pištolja te ubio snimateljicu Halynu Hutchins (42) i ranio redatelja Joela Souza (48). Hollywoodski stručnjak za oružje je za New York Post izjavio kako Baldwin nije slijedio prvo pravilo o sigurnosti rukovanja oružjem.

- Napunjeno ili prazno, oružje se nikada ne usmjerava prema drugom ljudskom biću - rekao je Bryan Carpenter, koji vodi Dark Thirty Film Services, tvrtku koja se bavi uslugama, obukom i iznajmljivanjem oružja za filmsku i TV produkciju, prenose 24sata.

- Čak ni na filmskom setu nikada ne smijete dopustiti da cijev oružja pokriva nešto što ne namjeravate uništiti - istaknuo je.

Prema Los Angeles postu, pištolj rekvizit zakazao je dvaput 16. listopada i jednom tjedan dana ranije. Sindikalni radnici rekli da su set filma 'Rust' mučili sigurnosni problemi, te su ga upravo zato posjetili nekoliko sati prije tragične pucnjave.

Međunarodni savez zaposlenika kazališta tvrdi da je Halyna Hutchins ubijena municijom koja nije trebala biti na filmskom setu.

- Ne mogu se sjetiti ni jednog razloga da bi bilo gdje na setu bilo pravo streljivo. Općenito je zabranjeno snimanje filmova. Ne postoji objašnjenje zašto bi na snimanju došlo do toga. Glumci svakako ne bi trebali imati pravo streljivo u rukama - rekao je rekao je bivši redatelj Peter Lake za New York Post.

Vaša reakcija na temu