Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GKM SPLIT 'Ova predstava provocira pitanja i višeslojne odgovore'

GKM SPLIT 'Ova predstava provocira pitanja i višeslojne odgovore'

Ima tu bijesa, nerazumijevanja, mističnog prosvjetljenja itd.

'Isus, sin čovječji', predstava je neuobičajenog oblika i sadržaja. Provocira pitanja i višeslojne odgovore. Glumac i teolog Belmondo Miliša, interpretaciju tekstova glasovitog pjesnika i mistika Kahlila Gibrana kombinira s vlastitim promišljanjima o biti Isusove poruke. Pritom zastupa i daje glas svim kutovima gledanja – kršćanskim, agnostičkim i ateističkim. Deset Gibranovih tekstova, deset je likova, imaginarnih Isusovih suvremenika koji svaki sa svojim uvjerenjima i temperamentima predstavljaju ljudske tipove i društvene klase i kao takvi izlažu dojmove o neobičnom čovjeku kojega su susreli. Ima tu bijesa, nerazumijevanja, mističnog prosvjetljenja itd. Upravo zbog toga ovi tekstovi nikada nisu izgubili svoju suvremenost jer u navedenim tipologijama s lakoćom razaznajemo psihološke i društvene modele našeg vremena.

Tim su riječima iz Gradskog kazališta mladih Split najavili predstavu 'Isus, sin čovječji' koja igra u petak, 24. rujna, u 20 sati na sceni GKM-a.

Ulaznice se mogu kupiti online na gkm.hr ili rezervirati pozivom na 021/344 979.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare