FOTOGALERIJA Marinkovićeva Glorija u ponedjeljak na Splitskom ljetu

FOTOGALERIJA Marinkovićeva Glorija u ponedjeljak na Splitskom ljetu

Režira je Dražen Ferenčina

Gloriju Ranka Marinkovića Drama HNK Split, u sklopu 67. Splitskog ljeta, premijerno će izvesti na sceni na otvorenom na splitskom poluotoku Sustipan u ponedjeljak 2. kolovoza. Predstavu režira Dražen Ferenčina, naslovnu ulogu Glorije, odnosno časne sestre Magdalene, tumači Katarina Romac, don Jere je Mijo Jurišić, a ostali protagonisti su: Trpimir Jurkić kao don Zane, Vicko Bilandžić kao Floki Fleche, Filip Radoš u ulozi Biskupa, Nenad Srdelić kao don Florijo, te Krešimir Jelić, Tajana Jovanović, Alen Čelić, Maro Drobnić i Luka Čerjan

Priča je to o pokušaju mladog svećenika da u krizno poratno vrijeme lažnim čudom učvrsti vjeru mještana izolirane otočke zajednice. No, svaki pokušaj proizvodnje čuda jest eksperiment koji na kraju uvijek netko mora platiti, u ovom slučaju Glorija, nevina žrtva mnogostrukih nesporazuma. 

Drama smještana između crkve i cirkusa, naizgled dva sukobljena svijeta unutar kojih vrije zabranjena ljubav između svećenika i cirkusantkinje. Don Jere i Glorija od samog početka osuđeni su na propast - društvo im ne dopušta vlastitu individualnost, već ih osuđuje na život pod društvenim maskama i igranja uloga u kojima su iskreni osjećaji podređeni kolektivu.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(105463, "");
Pregledaj komentare
29