Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Jaković FOTO/VIDEO Splitske ulice puste na početku Adventa, organizatori se žale na gradonačelnika

FOTO/VIDEO Splitske ulice puste na početku Adventa, organizatori se žale na gradonačelnika

Najveselije je na Prokurativama

Adventske kućice su otvorene, no splitske ulice su još uvijek pomalo puste. Vjerujemo kako će s približavanjem Božića sve više Splićana i njihovih gostiju posjetiti adventsku ponudu, no za sada se svi drže topline doma. Hladno je vani, temperatura je 8 stupnjeva (osjet 7). 

Najveselije je na Prokurativama gdje je točno u 19 sati otvoreno klizalište. Djeca se vesele, vrište, oduševljeno su prvi put neki stali na led. Bilo je i padova, a neki manje spretni su se držali za iskusnije. 

Jedan od organizatora kaže da nije zadovoljan jer im je gradonačelnik uskratio šator, i to prozirni kroz koji se može vidjeti, koji bi im uvelike olakšalo rad. Naime, šator bi štitio ljude koji kližu od vremenskih nepogoda. Osim toga, bila bi znatna i ušteda energije, budući da sada troše puno struje na stvaranje leda. Također, kad bi bilo jugo, šator bi zaštitio led, a sada nisu sigurni da će ga moći održati. Kažu kako gradonačelnik nije dozvolio postavljanje šatora jer bi narušio izgled grada.

Vaša reakcija na temu