Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FESTIVAL IGRANJA Tijekom travnja i svibnja u 6 hrvatskih gradova

FESTIVAL IGRANJA Tijekom travnja i svibnja u 6 hrvatskih gradova

U splitskim dječjim vrtićima

Centar Rastimo Zajedno i Savez Društava 'Naša Djeca' organiziraju Festival igranja za djecu i roditelje tijekom travnja i svibnja u 6 gradova diljem Hrvatske uz potporu inicijative The Human Safety Net.

Društva Naša Djeca u Požegi, Ivanić-Gradu, Gospiću, Varaždinu i Jastrebarskom te Dječji vrtić Marjan u Splitu u sklopu Festivala igranja pripremaju pregršt igara za djecu i roditelje, a aktivnosti će se odvijati tijekom travnja i svibnja.

Raspored lokacija i vrijeme aktivnosti:

DND Požega: OŠ Julija Kempfa, 19. travnja u 17 h;

DND Ivanić-Grad: DV Ivanić-Grad, objekt: Žeravinec, 27. travnja u 10.00 h;

DND Jastrebarsko: DVD Novaki, 27. travnja u 10.00 h;

DV Marjan, Split:  DV Koralj; DV Pahuljica, DV Pčelica, DV Crvenkapica; 19. travnja u 10.00 h;

DND Varaždin: Sportsko igralište kod dvorane Graberje, 11. svibnja u 10.00 h;

DND Gospić: Park-šuma Jasikovac, 19. svibnja u 10.00 h.

Cilj Festivala je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom i potaknuti uključivanje roditelja u igru s djecom. Zajednička igra izrazito je važna za produbljivanje odnosa roditelj-dijete te skladni razvoj djeteta.

'Zašto igra? Igra je dječji najvažniji posao. Omogućuje djetetu skladan tjelesni, intelektualni, socijalni i emocionalni razvoj. Igra je aktivnost kojom se dijete izražava i potvrđuje – to je snaga koja ga upućuje na nove aktivnosti, uz pomoć kojih razvija sve svoje mogućnosti. 

Zašto zajednička igra? Roditelji koji su podržavajući i osjetljivi na djetetove potrebe pozitivno utječu na socijalni i emocionalni razvoj djeteta, odnose djeteta s drugima, pa čak i školski uspjeh. Djeca uče o sebi i svijetu kroz odnose, od kojih je odnos privrženosti s roditeljima ključan. Zajedničkom igrom odnos između roditelja i djeteta poboljšava se na jednostavan, učinkovit i dugotrajan način.  Na Festivalu igranja diljem Hrvatske volonteri će za roditelje i djecu pripremati  neke dobro znane, ali i pomalo zaboravljene igre kao što su 'Djed i repa', 'Hoki-poki', 'Glazbene stolice' i otkriti neke nove ('Sadimo vrt', 'Kad me vodi mamina/tatina ruka, odrastam bez muka')', poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu