Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dan europskih jezika obilježen i u Splitu

Dan europskih jezika obilježen i u Splitu

Europe Direct Split proslavio je dan sa školarcima i članovima udruge Dyxy

Europe Direct Split organizirao je proslavu Dana europskih jezika u dvorani GK Spinut (udruga Dyxy). 

- Dan jezika slavi se diljem Europe, a potiče na učenje što više jezika, u svakoj životnoj dobi, u školi i izvan nje. Budući da je jezična raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja i ključni čimbenik bogate kulturne baštine našeg kontinenta, Vijeće Europe promiče višejezičnost u cijeloj Europi - poručili su iz Europe Directa Split.

Na inicijativu Vijeća Europe, Europski dan jezika obilježava se 26. rujna još od 2001., a sve u suradnji s Europskom komisijom.


Ove je godine Europe Direct Split proslavio dan sa školarcima i članovima udruge Dyxy, a nakon uvodnog predavanja upriličen je kviz, radionica i učenje kroz dobru zabavu.

- Tko zna reći riječ na što više jezika, što im je zajedničko i tko je najbrži, a koje se jelo isto zove na svim jezicima. Sve to i mnogo više znali su i odgovarali naši školarci - kazali su iz Europe Directa Split. 

Vaša reakcija na temu