Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović 307. SINJSKA ALKA Evo nas u kući slavodobitnika

307. SINJSKA ALKA Evo nas u kući slavodobitnika

Fešta traje

Dalmatinski portal prvi od medija stigao je u dom slavodobitnika 307. Alke, Frana Ivkovića. Tu nas je dočekala njegova mama Anđelka Ivković

'Jako sam ponosna. Kako ne, već treća Alka. Velika mi je čast i ponos. Kao što sam i za prvu i drugu, osobito 300. Alku, tako i ovu 307., najprije želim zahvaliti dragoj Majci, Čudotvornoj Gospi Sinjskoj', rekla je ponosna majka.


'Moje su molitve uslišene, uvijek kažem da je Gospa to htjela, Božji prst. Bilo je napeto, tri puta pripetavati se. Vjerovala sam u njega, molila sam se', dodala je.

Pitali smo je koliko im je važna Alka.

'Naše su dvije svetinje Alka i Velika Gospa. Večeras je velika fešta. Dosta smo jaki s duhovne strane. Već godinama držimo konje, muž je 25 godine vozio kočiju', odgovorila je.

Pristiže brojna obitelj i prijatelji na feštu.

Tu su sestra Kristina i supruga Lucija koje nisu krile ponos, a brojni prijatelji stigli su pomoći oko organizacije ove velike fešte.


'Jako smo uzbuđeni, još ne možemo vjerovati. Veseli smo i slavit ćemo cijelu večer. Fešta se ne može sama organizirati, cijelo selo pomaže, svi uskaču, zajedno ćemo sve pripremiti', rekla nam je.

Slavodobitnik nasljednike ima, Andriju i Pavu.

'Od dvojice sinova, valjda će jedan biti alkar, no nećemo ih forsirati. Vole konje, vole životinje, možda budu alkari', smije se supruga Lucija.

Veliko slavlje komentirao je i Frane.

'Svaka Alka je na svoj način bila uzbudljiva. Srce je htjelo iz grudi iskočiti. Pogotovo tri puta pripetavanje, to se odavno nije dogodilo. Danas je bio moj dan, imao sam sreće, moram zahvaliti Majci Božjoj. Moram se zahvaliti i Luni na kojoj sam trčao, bez nje ništa. Sve osvojene Alke su mi na svoj način drage, svaka je na svoj način ostavila trag na srcu', izjavio je.

'Najponosniji sam otac na svijetu, da sutra umrem bio bi najsretniji čovjek na svijetu', rekao je Davor, otac slavodobitnika, koji i sam radi s konjima.

'Bio je danas kod mene na doručku i ručku, nisam mu ništa rekao. Znao sam da će biti kako Bog hoće. Znao sam u sebi da može opet osvojiti jer je bio smiren. Za mene dok sam živ neka osvoji jednu baru', zaključio je.

Vaša reakcija na temu