Restoran Makarun iz Splita ove zime i proljeća provodi interesantan projekt imena 'Dalmatia meets the world @Makarun' u kojem ugošćuje strane chefove koji educiraju osoblje Makaruna o njihovim lokalnim kuhinjama, a Makarun im zauzvrat otvara vrata dalmatinske tradicije i kuhinje kroz niz radionica. Ovaj edukativni projekt gastro kulturološke razmjene kulminirat će nakon nekoliko dana organizacijom privatne svečane večere na kojoj će se naizmjenice posluživati sljedovi dalmatinske kuhinje kao i sljedovi iz zemlje gostujućeg chefa. Svaki slijed će posebno prezentirati chef koji ga je i pripremio, Makarunov Bože Vugdelija te gostujući chef.
Nakon uspješnog prvog i drugog poglavlja s Republikom Korejom i Kraljevinom Danskom, treće poglavlje ovog projekta započinje suradnjom s Kraljevinom Maroko odakle stiže chefica Samah Tribech, renomirana kuharica koja će Makarunu pomoći uskladiti ono najbolje iz marokanske i dalmatinske tradicijske kuhinje.
Mnogi od nas sanjaju o putovanju u opojni Maroko, koji je tisućama kilometara udaljen. Stoga nam Makarun donosi jedan od najvažnijih čimbenika marokanske ponude, njihovu gastronomiju, u Split.
Ako želite okusiti spektakularne sljedove iz Maroka te saznati kako se oni uklapaju s dalmatinskom kužinom, za to ćete imati priliku već ovog tjedna. Naime, gala večera 'Dalmatia meets Morocco @Makarun' održat će se u četvrtak, 25. travnja, s početkom u 19 sati u restoranu Makarun na adresi Marulićeva 3, Split.
Cijena večere u čak sedam sljedova od kojih je svaki uparen s odgovarajućim vinom je 110,00€ po osobi. Rezervacije su otvorene do srijede u podne, a broj mjesta je ograničen. Svoje mjesto možete osigurati pozivom na broj +385 91 605 9999 ili mailom na marketing@makarun.com.
Vidimo se u Makarunu!