Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook Bikeri skupili novac za bolesnu Kiaru i vozili cijelom Hrvatskom do Brodarice

Bikeri skupili novac za bolesnu Kiaru i vozili cijelom Hrvatskom do Brodarice

Na humanitarnom računu je više od pet milijuna kuna

Šestogodišnjoj djevojčici Kiari Goršić iz Tribunja tijekom ljeta je dijagnosticiran iznimno rijedak zloćudni tumor na mozgu. Šansa za ovakvu dijagnozu je 0.000187 posto. Djevojčica se sad nalazi na liječenju u Zavodu za hematologiju i onkologiju, koji je smješten na Klinici za tumore, no prognoze nisu dobre.

Kiara je do svibnja bila potpuno zdrava i bezbrižna djevojčica kojoj je jedina briga bila kakvu će školsku torbu kupiti za prvi razred te kakvu će haljinicu nositi na prvi dan škole. Umjesto toga, Kiara se od ljeta svim silama bori za svoj život. Prognoze su dosta loše. Njezin onkolog dr. Filip Jadrijević Cvrlje za Index je rekao da su učinili sve što su mogli.

'Kiara ima 30 ciklusa radioterapije, odradila ih je osam. Njezinu obitelj je pogodila teška sudbina, riječ je o zloćudnom tumoru mozga i bolesti koja je zapravo neizlječiva, ne postoji lijek ni metoda kako ga izliječiti. Postoje tek kliničke studije koje se provode u SAD-u, ali niti jedna nije pokazala rezultat da djeca s tom dijagnozom žive dulje od dvije godine. Roditelji su skloni tome da se dijete uključi u neko od kliničkih ispitivanja koja su eksperimentalna jer na žalost ništa drugo nemamo za ponuditi. Ove kliničke studije su nove metode nama nepoznatog ishoda. Šanse su manje od jedan posto', rekao je dr. Jadrijević Cvrlje.

Svjestan je toga da roditelji žele poduzeti sve što je u njihovoj moći da svojoj djevojčici produlje život.

No, Hrvatska ne odustaje. Već se danima nižu humanitarne akcije za Kiaru. A danas su se akciji priključili i bikeri.


Kako javlja ŠibenikIN, više od 150 motorista odvozili su humanitarnu moto vožnju za Kiaru.  Sav prikupljeni novac predali su bajkeri Kiari i njezinim roditeljima u kafiću Fjaka u Brodarici gdje su se svi okupili. Bajkeri iz sjeverne Hrvatske jutros su se uputili prema Šibeniku a putem su im se priključivali i ostali da bi zajedno stigli u Brodaricu.

'Hvala svima što ste došli zbog Kiare iz svih dijelova Hrvatske. Srce mi je puno, hvala vam' rekla je Kiarina majka Matea Lambaša Goršić, prenosi HRT koji dodaje da je čak 350 km putovao i poseban dar za djevojčicu. 'Draga Kiara, nadam se da će ti se svidjeti zeko. Darujem ti ga od srca i stvarno se nadam da ćeš ozdraviti. Ti to možeš! Doris', stajalo je u poruci uz zeku.

'Dragi svi, prije svega se želimo od srca svima zahvaliti koji su se uključili u humanitarnu akciju i koji su sebe nesebično dali za Kiarinu borbu!  Do današnjeg dana u 16 sati je po otvorenim računima humanitarne pomoći uključujući gogetfunding prikupljen iznos od 5.042.912,81 kn.  Bilo je otprilike i 106 tisuća poziva za njen život

Ovim putem se želimo i zahvaliti fundaciji 'Mila za sve ' koji će sudjelovati s maksimalnim mogućim iznosom.  Krajnji cilj od 32.500.000,00 kn je još uvijek daleko ali vjerujemo da ćemo uz vašu pomoć i vaša ne velika nego ogromna srca uspjeti prikupiti sredstava kako bi Kiari pružili šansu za život, kako bi joj vratili njeno djetinjstvo!

Zato dragi ljudi, idemo svi, zajedničkim snagama i energijom možemo sve, svi za Kiaru! Za njen rođendan imamo samo jednu veliku želju, nazovite svi 060 9003 i poklonite joj najlipši poklon, a to je život!', stoji u objavi na stranici Kiara želi život.

Račun za donacije je otvoren na mamu - Matea Lambaša Goršić:

Tekući: HR9125030073251005176

Žiro: HR8125030073151000296

Swift: VBCRHR22

Sberbank d.d.

Model HR 99

Opis plaćanja: donacija za Kiarino liječenje

Vaša reakcija na temu