Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: SMN Adventski oratorij 'On će doći' i promocija zbornika učeničkih radova 'Ja Domovinu imam'

Adventski oratorij 'On će doći' i promocija zbornika učeničkih radova 'Ja Domovinu imam'

U organizaciji Splitsko-makarske nadbiskupije

U nedjelju, 11. prosinca s početkom u 19 sati u katedrali sv. Dujma u Splitu bit će upriličen adventski oratorij 'On će doći' u izvedbi solista Marije Bubić Jaman i Joška Alajbega, Prvostolnog mješovitog zbora sv. Dujma uz pratnju Puhačkog komornog orkestra i za orguljama mo.s. Mirta Škopljanac Mačina. Zborom ravna maestro don Šime Marović

Oratorij On će doći skladao je maestro don Šime Marović 2009. godine i on je u cijelosti adventski. Tekstovi su dijelom preuzeti iz Svetog pisma i Časoslova, a pripremaju nas na Spasiteljev dolazak te stvaraju ozračje iščekivanja, pružaju utjehu i jačaju duhovnu snagu.

Svečana promocija zbornika učeničkih radova 'Ja domovinu imam' bit će upriličena 13. prosinca u 18 sati u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.

Zbornik će predstaviti don Josip Periš (Katolički bogoslovni fakultet u Splitu), Marina Šimić, prof. (OŠ Tučepi u Tučepi), doc. dr. sc. Dubravka Kuščević (Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu). Nastupa Klapa Pasika. Moderatorica je Helena Balajić.

Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije, u prigodi 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, organizirao je natječaj literarnih i likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola na okvirnu temu 'Ja Domovinu imam'. Natječaj je pobudio veliki interes učenika te je pristiglo mnoštvo njihovih radova.

Dva prosudbena povjerenstva napravila su izbor najboljih radova te je upravo ovih dana izišao iz tiska zbornik učeničkih literarnih i likovnih radova 'Ja Domovinu imam'.

Vaša reakcija na temu