'Sretan put', Mije Dimšić, najprodavaniji album u prvih šest mjeseci!

'Sretan put', Mije Dimšić, najprodavaniji album u prvih šest mjeseci!

Podaci su temeljeni na informacijama pristiglim s više od 160 prodajnih mjesta

Hrvatska diskografska udruga objavila je polugodišnju top listu najprodavanijih albuma u fizičkom izdanju. Podaci su temeljeni na informacijama pristiglim s više od 160 prodajnih mjesta u zemlji te s internetskih prodavaonica diskografskih kuća.


Na vrhu liste je izdanje 'Sretan put' Mije Dimšić kojim nastavlja iznimno uspješan glazbeni put započet albumom 'Život nije siv'. Višestruka dobitnica glazbene nagrade Porin i brojnih drugih priznanja vrlo brzo postala je najveća hrvatska glazbena zvijezda, stoga je uspjeh albuma 'Sretan put' samo prirodan slijed. Podsjetimo, debitantsko izdanje 'Život nije siv' premašilo je brojku od 100 tjedana boravka na top listi najprodavanijih izdanja, a veliki uspjeh postigao je i album 'Božićno jutro'. Sretan put već je iznjedrio nekoliko radijskih hitova: duet s Markom Toljom (Sva blaga ovog svijeta), Pomiče se sat, Unatrag, Ovaj grad i Cesta do sna. 

- Drago mi je što je Sretan put najprodavaniji album prve polovice godine. Budući da su mu tema putovanja, a krajem godine kada je izašao nitko nije mogao pretpostaviti da će baš on ove godine biti pod najvećim upitnikom, svima koji ga imaju u CD playerima ili gramofonima želim da barem uz pjesme, ako već ne fizički, otputuju na neka bezbrižna i topla mjesta - poručila je svojim slušateljima Mia Dimšić.

Drugi na listi najprodavanijih albuma je reizdanje kultnog Timea grupe Time. Krajem prošle godine album je nakon nekoliko desetljeća ponovno završio na vinilu uz remasterirane pjesme s originalnih magnetofonskih vrpci te s dodatno obogaćenim popratnim sadržajem. Nedugo nakon toga ekskluzivno reizdanje završilo je i na CD-u, a ova pozicija na listi prodaje samo je dokaz svježine i progresivnosti zvuka kojima se brojni poklonitelji i danas dive.

Da je riječ o izvođaču koji je izazvao najveći hype u 2019. i ovoj godini, govori i podatak da je njegov debitantski album Dangerous Waters na trećem mjestu najprodavanijih albuma u prvih 6 mjeseci ove godine. Dakako, riječ je o J.R. Augustu, glazbeniku koji nevjerojatno spaja svoj jedinstveni vokalni izričaj, falseto i prekrasnu melodijsku i harmonijsku pop-rock klavirsku pratnju. Uz to svoje pjesme interpretira na engleskom jeziku čime je uspjeh još veći. 

U top 10 najprodavanijih još su Domenica s albumom Ćiribu ćiriba (4.), Dino Merlin s live izdanjem Arena Pula (5.), zatim Oliver Dragojević s Kozmičkim Dalmatincem (6.), Mišo Kovač s Antologijom (7.), Lu Jakelić s prvijencem Sve o čemu sam šutjela (8.), Opća Opasnost s Kartom do prošlosti (9.) i Mladen Grdović s albumom Moji sentimenti (10.)

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(69944, "");
Pregledaj komentare