Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'MATER' U KINU BAČVICE Počinje ciklus filmova na 66. Splitskom ljetu

'MATER' U KINU BAČVICE Počinje ciklus filmova na 66. Splitskom ljetu

Hvaljeni film je sniman na lokacijama u dolini Neretve

Projekcijom filma 'Mater' u ljetnom kinu Bačvice u srijedu 29. srpnja s početkom u 21 sat započinje ciklus filmova na 66. Splitskom ljetu. Debitantski je to dugometražni film redatelja Jure Pavlovića koji je premijerno izveden na filmskom festivalu Black Nights održanom prošle godine u Tallinnu. Projekcija filma na 66. Splitskom ljetu održava se u koprodukciji s Pulskim filmskim festivalom, Centrom za kulturu i cjeloživotno obrazivanje Zlatna vrata iz Splita i Kinom Mediteran.

'Mater' je intiman portret kompleksnog, prošlosti opterećenog odnosa majke i kćeri. Nakon mnogo godina provedenih u Njemačkoj, Jasna (Daria Lorenci-Flatz) se vraća u Hrvatsku kako bi se brinula o majci na umoru (Neva Rošić). Majka, čak i prikovana za krevet, zrači zastrašujućim autoritetom, otežavajući kćeri pokušaje da joj posljednje dane učini što lakšima. Kako dani prolaze, Jasna se zapleće u mrežu krivnje i zamjeranja od kojih je očajnički pokušavala pobjeći. Hoće li se uspjeti suprotstaviti majci ili će konačno nestati pod njezinim teškim zagrljajem? Film je sniman na lokacijama u dolini Neretve i većina glumaca, s izuzetkom dvije protagonistkinje, lokalni su naturščici što filmu daje posebnu autenzičnost.

Jure Pavlović, rođen u Splitu 1985., za film 'Piknik' dobio je nagrade EFA, Europske filmske akademije za kratki film čime je postao jedini hrvatski redatelj dobitnik te izuzetno ugledne nagrade, tzv. 'europskog Oscara'.

Vaša reakcija na temu