Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Provjerene metode za očuvanje vida

Provjerene metode za očuvanje vida

Isprobajte!

Premda je izrazito važan, mnogi ne vode dovoljno računa o vidu. Donosimo, stoga, nekoliko provjerenih načina kako ga očuvati. 

Nekoliko puta dnevno zatvorite oči na par minuta, u razmaku od 2 do 3 sata, piše Bright Side.

Ako imate naočale za vid, nemojte ih neprestano nositi, već samo onda kada vam doista trebaju.

Masirajte oči kružnim pokretima prstiju. Činite to nježno, ne smijete osjećati bol. 

Pokušajte što više gledati u daljinu kad ste na otvorenom.

Kao što je svima već poznato, mrkva je izrazito važna za očuvanje vida. Konzumirajte je što više; možete raditi sok od nje, ali i kombinirati je s drugim namirnicama - primjerice, smoothie.

Kad osjećate umor u očima, umijte se toplom vodom. 

Izbjegavajte previše gledanja u ekrane laptopa, mobitela ili TV-a. To posebice nije dobro prije odlaska u krevet.

Možete probati i indijsku 'trataku'. Riječ je o vježbi fokusiranja. Trebate sjesti nasuprot nekog malog nepomičnog predmeta, usmjeriti pogled i pažnju na njega, pri čemu ne smijete treptati. Predmet zatim zamislite i zatvorite oči. Fokusirajte se na prostor između obrva i istovremeno probajte u mislima držati sliku predmeta.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare