Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVI TREND U SVIJETU Za ovo piće tvrde da poništava djelovanje alkohola

NOVI TREND U SVIJETU Za ovo piće tvrde da poništava djelovanje alkohola

U brojnim je američkim barovima specijalitet kuće

Jedan od zanimljivih trendova u svijetu je ispijanje tekućine koja je u Hrvatskoj češće dio zimnice, a ne barske ponude. Staklenka s kiselim krastavcima mnogima je stalan gost u hladnjaku, ali ne znaju svi da je 'kiselkasti sok' riznica zdravlja.       

Nakon čašice viskija trgne se shooter vode od kiselih krastavaca, a taj se specijalitet nazva 'pickleback'. U brojnim američkim barovima upravo je to specijalitet kuće.

Taj 'izum' nije rezerviran samo za SAD. Rusi tekućinu od kiselih krastavaca piju s votkom, a u Meksiku se kombinira s tekilom. Razlog tome je ublažavanje alkohola, a neki tvrde da ublažava mamurluk.

Pisac iz New Yorka i vlasnik bara Toby Cecchini svoje je iskustvo sa shooterima koji su zapalili SAD opisao kao izvrsno. Uz svaki viski koji je naručio trznuo je i 'kiseli krastavac', a osim što ujutro nije bio još uvijek pijan, sutradan se mnogo bolje osjećao.

'Popio sam ih desetak, a ujutro sam bio potpuno izliječen od prehlade i nimalo mamuran', kazao je, prenosi Punkufer

Pickleback se pije i s bourbonom. Prema Tobijevim riječima, kombinacija arome dima i kiselkastih nota savršeno se nadopunjava.

Tekućina od kiselih krastavaca ima i dodatne blagodati - smanjuje kontrakcije mišića, pospješuje količine elektrolita u organizmu, hidratizira, a ubija i štetne bakterije u želucu. 

Vaša reakcija na temu