Foto: Pixabay NEMA MAŽENJA BEZ PAŽENJA Od sutra kreće javnozdravstvena kampanja

NEMA MAŽENJA BEZ PAŽENJA Od sutra kreće javnozdravstvena kampanja

Cilj je zaštita spolnog i reproduktivnog zdravlja

I ove godine HZJZ kreće s ljetnom kampanjom „Nema maženja bez paženja' u sklopu projekta Živjeti zdravo čija voditeljica je prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović, dr. med., spec. epidemiologije. Riječ je o javnozdravstvenoj kampanji  na temu zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja, koja počinje 15. lipnja i traje do 4. rujna ove godine.

Prema podatcima posljednjeg istraživanja HBSC (Health Behaviour in School-aged Children) provedenog na 15-godišnjacima, 23 % dječaka i 6 % djevojčica izjavilo je da su imali spolni odnos, a od toga 40 % dječaka i 50 % djevojčica nije pri tome koristilo zaštitu.

Naglasak kampanje je na mladima koji su često suočeni sa zbunjujućim i proturječnim informacijama iz nepouzdanih izvora. Od iznimne je važnosti omogućiti mladima pristup točnim i provjerenim informacijama.

U sklopu ovogodišnje kampanje Nema maženja bez paženja provodimo online edukaciju putem objava na  društvenim mrežama. Najoriginalnije fotografije, videozapise i slogane darivat ćemo poklon paketima Nema maženja bez paženja!

Tijekom ljetnih mjeseci, putem info panoa, svlačionica na plažama diljem Republike Hrvatske i plakata u ljekarnama bit će prikazane preventivne poruke kako bismo potaknuli svijest svih građana, posebice mladih, o važnosti očuvanja i unaprjeđenja spolnog i reproduktivnog zdravlja što će doprinijeti vidljivosti kampanje na nacionalnoj razini. Pozivamo sve zainteresirane da svakog tjedna šalju i podijele s nama fotografije/videozapise pored naših plakata, info panoa i svlačionica na plažama. Uključite se i podijelite s nama i vaše slogane na temu spolnog zdravlja. Najoriginalnije darujemo poklon paketima Nema maženja bez paženja!

Sve detaljne informacije dostupne su  i na svim društvenim mrežama projekta Živjeti zdravo.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(100777, "");
Pregledaj komentare