Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / HRT Ženi se sin najbogatijeg Indijca, vjenčanje košta 600 milijuna dolara

Ženi se sin najbogatijeg Indijca, vjenčanje košta 600 milijuna dolara

Stižu Hillary Clinton, Boris Johnson, Narendra Modi

Vrhunac najskupljeg vjenčanja u povijesti Indije, za koje biznismen Mukesh Ambani izdvaja 600 milijuna dolara ili svega 0,5 posto svojeg bogatstva, trajat će tri dana. 29-godišnji Anant Ambani ženi se s kćeri farmaceutskog tajkuna Radhikom Merchant.

Središte Mumbaija, grada s gotovo 13 milijuna stanovnika, potpuno je u znaku velebne svečanosti. Pripreme u gradu traju tjednima. Okićen je i 27 katova visok neboder Ambanijevih. 

'To nije ni jedan posto njihove ukupne neto vrijednosti. Pomaže gospodarstvu, ekstravagantno je, ali je u redu. Sviđa mi se što zovu međunarodne umjetnike u Indiju da zapravo nastupaju pred indijskom publikom', rekla je stanovnica Mumbaija Kashish Mumjiani, prenosi HRT

'To se događa jednom u životu. Obitelj Ambani pozvala je toliko umjetnika iz cijelog svijeta, mislim da je to fantastično. Pomaže gospodarstvu, pomaže svima, Indija postaje centar svijeta. Ako imaju novca, trebaju ga i potrošiti', ustvrdila je bankarica iz Mumbaija Jenica Kothari.

Različite svečanosti, kao uvod u svadbu, održavaju se još od ožujka. Indijci gotovo da se i ne sjećaju vremena prije Ambanijeva vjenčanja. Za neke to je događaj stoljeća, za druge - nepotrebno pokazivanje moći. 

'To je njihovo bogatstvo, ali smiješno je to što rade. Pokazuju da su bogati, shvatili smo da imaju ogromno bogatstvo i to je to. Nema potrebe da se toliko razmeću', dodala je odgojiteljica iz Mumbaija Devanshi Zaveri.

'Poruka koju šalju u društvu utječe posebno na one koji nisu toliko privilegirani. I oni požele živjeti na sličan način, ali mislim da to nije nešto za što bismo željeli da bude primjer', zaključila je stanovnica Anita Kapadia.

Takav stav i ne čudi u zemlji koja je duboko podijeljena. Broj milijardera u Indiji narastao je na 200, a siromaštvo je i dalje vrlo rašireno.

No o siromašnima idućih nekoliko dana sigurno neće mnogo misliti brojni uzvanici na povijesnom vjenčanju - sestre Kardashian već su stigle, očekuju se i bračni par Beckham, Hillary Clinton, Boris Johnson, indijski premijer Narendra Modi i mnogi drugi. 

Vaša reakcija na temu