Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash IDEJE ZA VJENČANJE Evo što bi mladenki moglo biti novo, staro, posuđeno i plavo

IDEJE ZA VJENČANJE Evo što bi mladenki moglo biti novo, staro, posuđeno i plavo

Očuvanje tradicije

Većina žena još od malih nogu sanja kako će naći savršenog muškarca i s njim imati vjenčanje iz snova. No kao i za mnoge stvari i situacija u životu, tako i za vjenčanje postoje mnoga praznovjerja, a jedno od njih je kako bi mladenka tada trebala (sa sobom) nositi nešto staro, nešto novo, nešto posuđeno i nešto plavo. U nastavku pročitajte nekoliko ideja što bi to moglo biti.

Nešto staro

U većini slučajeva mladenka bi kao nešto staro mogla nositi predmet koji je povezuje s obitelji ili obiteljskom prošlošću kao primjerice, prsten ili stari komad bakinog nakita, tkaninu ili veo s maminog vjenčanja, stari medaljon ili starinska kamera, a to može biti još i neko oldtimer vozilo koje dugi niz godina čeka u garaži ovaj poseban dan.

Nešto novo

Za mladenke ovo je lakši dio posla. On predstavlja ulazak u novo razdoblje života i optimizam. U to spada svaki novi predmet koji djevojka kupi za taj dan. To može biti vjenčanica, vjenčane cipele, vjenčano prstenje, frizura, nakit, šminka, donje rublje, vez, buket i slično. 

Nešto posuđeno

Kada bi se gledalo tradicijski, to bi bio predmet od neke sretno udane prijateljice, sestre ili rođakinje. Vjeruje se da bi tako posuđena stvar trebala u novi brak unijeti sreću. To može biti torbica, veo, posuđivanje pjesme od prvog plesa roditelja, sestre ili nekog trećeg. 

Nešto plavo

Plava boja simbolizira vjernost pa je mladenka može unijeti u buket, podvezicu, na cipele ili dekoraciju interijera i eksterijera, piše 24 sata

Vaša reakcija na temu