Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ZAVADLAV ŠOKIRAO U SUDNICI: Odgovara na talijanskom, sudsko vijeće odlučuje što će dalje

ZAVADLAV ŠOKIRAO U SUDNICI: Odgovara na talijanskom, sudsko vijeće odlučuje što će dalje

Vidno je smršavio i ne izgleda dobro

Filip Zavadlav jutros je priredio iznenađenje predsjednici sudskog vijeća Višnji Strinić na početku ponovljenog suđenja za trostruko ubojstvo u Varošu. Zavadlava su doveli iz zatvora u Gospiću, vidno je smršavio i ne izgleda dobro te je odlučio cijelu raspravu odgovarati na talijanskom jeziku. Sutkinja Strinić u nekoliko navrata ga je upozorila da mora odgovarati na hrvatskom, međutim Zavadlav je odlučio nastaviti po starom. 

Situacija je djelovala bizarno, u jednom trenutku mu je sutkinja Strinić odgovorila da ona nije 'signora' nego 'giudice' također na talijanskom, a kako Zavadlav i dalje nije želio odgovarati na hrvatskom pitala je pravosudne policajce - je li to on i je li se što promijenilo oko njegovih osobnih podataka. 

'Stanje je nepromjenjeno', odgovorio je jedan od čuvara koji su doveli Zavadlava.

'Jeste li primili pisanu pouku o pravima? Odgovor očekujem na hrvatskom', pitala je sutkinja Strinić Zavadlava, a on je i dalje nastavio na talijanskom te je pitao zašto ne može koristiti taj jezik.

Sutkinja Strinić konstatirala je da nastavak rasprave  nije moguć te je povukla vijeće na dogovor da vide kako će dalje. Trenutno je u tijeku pauza. 

Vaša reakcija na temu