Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović VIDEO: SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA  'Dejan Kružić je zaslužio Nagradu Grada Splita i bit će nominiran već sljedeće godine'

VIDEO: SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA 'Dejan Kružić je zaslužio Nagradu Grada Splita i bit će nominiran već sljedeće godine'

Zasjedali su 11 sati20.10 -  Nakon nešto više od 11 sati trajanja sjednica je završila protokolarnim zamjenama u komisijama Gradskog vijeća. Vijećnike koji su otišli iz lokalnog parlamenta mijenaju i u komisijama kolege koje su uskočili u Vijeće umjesto njih.

20.00 -  Vijećnici odlučuju o nagradama Grada Splita. Komisija je podsjetimo, zaključila da su Nagradu za životno djelo zaslužili Goran Pelaić, Dušanka Martinović Kaliterna, Radoslav Tomić, Goran Sučić  i Antun (Tonći) Baranović. Osobne bi trebale dobiti Lena Stojković, Veljko Laura Šišo, Renato Živković i Mladen Drnasin

Karaman koncert za turnir '4 kafića' te Udruga veterana Domovinskog rata 158. brigade i 6. domobranske pukovnije ponijeli bi skupne nagradu sa svečane sjednice povodom Dana grada.

Uvodno je gradonačelnik kazao  će već sljedeće godine ispraviti nepravdu prema čovjeku koji je zaslužio Nagradu Grada Splita, Dejanu Kružiću, pogotovo zbog angažmana oko Spaladium Arene. 

- Čestitam svima koju su dobili nagrade, svi su navedeni to i zaslužili. Postoje i druge osobe koje su to zaslužile, primjerice, gospodin Dejan Kružić je zaslužio ovu priznanje i on će biti nominiran iduće godine  - najavio je Puljak.

Nagrade Grada Splita su izglasane jednoglasno i bez rasprave.

19.32 -  Vijećnici su na pauzi, ostalo je još 20-ak točaka do kraja, među kojima i odluka o dobitnicama nagrada Grada Splita.

18.15 - sklapanju nagodbe s državom oko prostora na Bačvicama vijećnike je izvijestio zamjenik Bojan Ivošević. 


17.33 -  Nakon osam sati vijećanja, prošlo se tek 13 od 45 točaka dnevnog reda.

17.00 - Otkup zemljišta na Kamenu, dugoročno i za potrebe rješavanja problema gospodarenja otpadom je prošao jednoglasno. 

- Rješavanjem ove prometnice rješava se koridor prema Karepovcu i dozvola za pretovarnu stanicu - javio se HDZ-ov Ivica Budimir, u ulozi predsjednika NO Lećevice. 

Puljak se ubacio da je rekao kako mu se neću rugati, kao što je obećao dok se raspravljalo o Spinutu, a Budimir i HDZ su bili protiv pres kontejnera.

- Odbijte građevinsku dozvolu - uzvratio je Budimir na Puljkovu provokaciju.

16.33 - Vijećnici su bili složni i što se tiče službenih odora komunalnih redara.

Redari će imati službenu zimsku i ljetnu odoru, a najveća razlika će biti u boji košulje, ubuduće će biti bijela, ne smeđa kao do sada.

15.50 -  Nakon pauze raspravlja se o prijedlogu odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja područja sjeverozapadno od križanja ulica Put Stinica i Put Supavla.

Prvi se javio Matijević.

- Na osnovu pobjedničkog rješenja od prije 14 godina, nakon što je tada proveden arhitektonsko-urbanističko natječaj pokreće se izrada Urbanističkog plana uređenja područja sjeverozapadno od križanja ulica Put Stinica i Put Supavla. Natječaj nije provelo Društvo arhitekata Split, nego ga je inicirala kasnije tvrtka 'Privrednik' koja je završila u stečaju, a javila su se samo četiri natjecatelja. Sad se prvonagrađeni rad iz starog natječaja koristi kao pokriće kako bi se tamo smjestila četiri nebodera - oštar je Matijević. 

Okolnosti života i rada u našem gradu su se, tvrdi, u 14 godina značajno promijenile. 

- Pitanje je uopće provedivosti, fale provedbeni planovi. Ovo je prevrijedan prostor i zaslužuje da mu se posvetimo na kvalitetniji i odgovorniji način. Samo rješenje je blago rečeno upitno. Treba nam novi natječaj koji će kvalitetno provesti DAS i u kojem će se razmotriti sadašnje stanje i što je još važnije potrebe grada i građana, a ne ovakvo vađenje iz naftalina dokumentacije kako bi se ubacila četiri nebodera. Također, treba nam i novi GUP koji nam je gradonačelnik Puljak obećao, a ja ga držim za riječ - pozvao je.

 Bekavac je navela kako je potpuni promašaj raditi UPU kontaktne zone prije natječaja za Kopilicu kojega je Puljak najavio.

- Još je veći promašaj to raditi prije nego se donesu Izmjene i dopune GUP-a koje su započete prije dvije godine i sada bi već trebale biti na samom kraju, odnosno već su trebale biti na javnoj raspravi. Naročito je bitno prije  UPU-a izmijeniti GUP jer je na rečenoj lokaciji proveden tzv. investitorski natječaj. Investitorski natječaj se morao provesti jer je na konkretnoj lokaciji GUP dosta štur i bez jednoznačnog maksimuma. Dakle, ako se krene u izradu UPU-a, slobodno se može reći kako ovdje Grad pogoduje investitoru! - prozvala je Bekavac.

Citirala je i v.d.pročelnika Tea Vojkovića koji je medijima kazao kako postoji inicijativa investitora zainteresiranih za realizaciju ovog projekta.

'Pa kad god postoji takva ili slična inicijativa bilo kojeg investitora za realizacijom nekog investicijskog projekta, a koja je utemeljena na zakonom i podzakonskim aktima utemeljenoj proceduri, stručne službe Grada Splita nemaju niti razloga niti pravo takvu inicijativu osporavati ili negirati', završila je Bekavac citat.

- Točno, nema razloga da se  inicijativa osporava ili negira. Međutim, pročelnik ili ne zna što vjerujem nije istina  ili namjerno ignorira vrlo jasan članak Zakona o prostornom uređenju na temu iniciranje prostornog plana - nastavila je.

Citirala je članak 85. zakona.

 'Izradu prostornog plana lokalne razine, kao i njegovih izmjena i dopuna može inicirati svatko.  (2) Gradonačelnik, odnosno načelnik općine dužan je najmanje jednom u kalendarskoj godini izvijestiti predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave o zaključcima stručne analize zaprimljenih inicijativa u svrhu utvrđivanja osnovanosti pokretanja postupka za izradu i donošenje prostornog plana , odnosno njegovih izmjena i dopuna. (3) Inicijativu iz stavka 1. ovoga članka može sadržavati i prijedlog načina financiranja izrade prostornog plana'.

- Dakle, najmanje jednom, može i više puta. Međutim gradonačelnik Puljak je najprije dužan izvijestiti nas gradske vijećnike  o svim inicijativama, a ne samo jednoj pojedinačnoj kao i zaključke stručne analize!

 E pa ova točka dnevnog reda je sve samo ne zakonom utemeljena - iznosila je. 

A da je ovaj natječaj neupotrebljiv, smatra. opet novinar to vidi prije nego pročelnik Vojković. 

- Činjenica jeste da se od natječaja do danas dogodila legalizacija čime su tamošnji vlasnici stekli prava koja nisu ranije postojala tako da bi sada natječaj trebao ponuditi ili način sanacije tih područja ili nekakvu komasaciju ili nešto treće. Naime što bi se moglo dogoditi kada bi se napravio običan UPU, investitor koji ima samo jednu trećinu zemljišta uspije napraviti jedan neboder od ovih tri planirana, to bi izgledalo kao neki geto. Ovdje bi trebalo UPU uvjetovati da se ne može raditi jedan neboder bez da se i ovo drugo ne urbanizira - završila je.

Prljević zamjera gradskoj vlasti što nema ambicije, nego što privatnik inicira promjene.

Centru je Most dao ruku za prolaz izrade Urbanističkog plana uređenja križanja Put Stinica s Putom Supavla.

14.10 - Nakon slavlja u hodnicima zbog uspjeha Spinuta, nastavila se brzo sjednica raspravom o ulaganju u KK Split. Novi aneks ugovora se sklapa.

Usvojena je glatko, s 24 ruke podrške. Prije pauze Domazet je pozvao da se odradi još jedna točka. Vruća bi mogla biti, imenovanje ravnateljice Muzeja grada Splita. Darka Perko Kerum, predsjednica Upravnog vijeća je izvijestila da su većinom glasova izabrali Vesnu Bulić Baketić.

Prvi je problematizirao izbor SDP-ov Davor Matijević.

- Jeste li vi glasali za nju? Ako niste, zašto nije uzeto u obzir vaše mišljenje kao struke - pitao je Matijević izvjestiteljicu.

- Do sada sam kritizirao, ali podržavao odluke. Ovaj put ću biti suzdržan nakon što izrazim nezadovoljstvo. Ključni glas u Upravnom vijeću je bio djelatnik Banovine. Zanima me kako struka može biti nadglasana? Dao sam malo truda i pročitao sve životopise. Žena ima kvalifikacije, ali manje od drugih. Radi u Galeriji Meštrović kao voditeljica marketinga. Vaše mišljenje kao struke cijenim i zanima me kako ste vi glasali - pitao je Matijević. 

- Ja sam glasala za Nelu Žižić koja je po mom mišljenju imala bolji program - odgovorila je predsjednica Upravnog vijeća. 

Da će onda pokloniti povjerenje struci i biti suzdržan, najavio je Matijević.   

Anita Birimiša, iz redova Centra je željela čestitati Muzeju grada Splita i nada se da će nova ravnateljica početi raditi ponovno Dioklecijanovu škrinjicu.

Barbir smatra da je Bulić Baketić odlična, ali da ne vidi sinergiju struke i politike, te da je Upravno vijeće tu podijeljeno.

HDZ je prije glasanja zatražio malu pauzu. 

Uz podršku Centra i Mosta izabrana je Bulić Baketić za ravnateljicu.

Slijedi pauza. 

12.59 - Luka Kovač Levantin, predsjednik Gradskog kotara Spinut pucao je od zadovoljstva nakon ukidanja odluke o pres kontejnerima. Najavio je feštu u kvartu.

- Zadovoljan sam i vjerujem da su građani presretni. Hvala svima koju su glasovali i ovo je veliki dan za nas! - rekao je Kovač Levantin.

Poručio je još jednom kako je bio glasno protiv odluke o pres kontejnerima u Spinutu. 

- Na PR spinove Ivice Puljka neću reagirati, meni je savjest čista i zadovoljan sam što se ovo napokon riješilo - jasan je.

Na kraju je poručio da se ovakve pobjede ne događaju svaki dan.

- Vjerujem da ćemo nešto organizirati - zaključio je uz osmijeh

12.52 - Počela je rasprava o kontejnerima u Spinutu. Najgovorljivija je bila vijećnica Centra Ana Dorotić Čaljkušić. Podsjetila je na izvanrednu sjednicu u kotaru Spinut koja se održala nakon odluke većine u Gradskom vijeću o postavljanju pres kontejnera. 

- Nadala sam se civiliziranom raspletu situacije. Nitko nije tužniji od mene zbog te kotarske sjednice, dodatno je poslužila za huškanje građana. Doživjela sam verbalno nasilje - navodila je.

Spomenula je i da je izrazila stav koji je prvotno podržavao i Luka Kovač Levantin.

Pročitala je komentar s Facebooka, koji bi, pozvala je, svi trebali osuditi, bez obzira kojoj opciji pripadali.

- Odluka o pres kontejnerima u Spinutu je bila za javni interes, nisam se ni u snu nadala bilo kakvoj vrsti nasilja - završila je.

Replicirao je Stanišić izražavajući žaljenje zbog verbalnog nasilja, ali da nije izloženija ničemu više od drugih. Nažalost.

- Predložio bih vam da organizirate neki vid otvorene radionice u Spinutu, vidite da su pomogli Ivoševiću. Puno je bolji nakon njih - odgovorio joj je Stanišić.

Pauk je pak pozvao ako se ne može nositi s kritikom da prepusti mjesto u Vijeću drugome.

- Pročitajte Poslovnik i vidite što je replika i kako se koristi - opet je Domazet upozorio Pauka.

SDP-ov Damir Barbir je osudio verbalno nasilje.

- Ljudi su bili emotivni, trebalo je zaštititi. Ne slažem se s njenim stavom, ali kolegicu je trebalo zaštititi - jasan je Barbir.

Matijević je spočitao što se proziva predsjednik kotara, jer da bi digla ruku svakako, neovisno i o njemu. Kao i da nisu tu zbog predsjednika kotara, nego interesa javnosti.

- Nije mi bilo korektno ni puštanje poruke, sve je rađeno da bi se preusmjerilo s biti problema - naveo je Matijević.

Prljević je također osudio verbalno nasilje i pozvao da se zaustavi prema svima, sve ružne kvalifikacije i morbidne optužbe.

- Niste krivi, dignite glavu. Poruka svim ljudima, osudit ćemo sve etikete prema svima. Nećemo trpjeti više - pozvao je Prljević.

HSP-ov Ante Grubišić je podsjetio da je Puljak najavljivao suradnju s Kotarskim vijećem.

- Rekli ste na sjednici i da ukidate parking na Gripama i uvodite novu zonu. Je li to iskomunicirano sa stanovnicima 

HDZ-ov Ivica Budimir je rekao da je jasno da se ide od odustajanja od pretovarne stanice, ali je i podsjetio da je jasno da je gužva u luci, da postoje empirijski dokazi. I da se nada kako ne razmišljaju o izuzimanju parkinga u svrhu ceste.

- I još da vam kažem, ili HDZ ili Hrvatska je isto govor mržnje. Pa da znate da se i vi morate ponašati korektno - završio je.

Prljević je također prisnažio da su takve izjave fašistoidne.

Matijević je rekao Skoki da je nekorektan jer je rekao da je SDP do podne je dio konstruktivne suradnje, a popodne oporba. Podsjetio je kako ih je molio za razgovor i da povuku točku, još na vrijeme.

- Ne bojte se, izrazit ćemo stav kad god radite nešto loše. Ovo je samo jedna točaka u nizu - replicirao je Matijević 

Kovač Levantin se obratio vijećnicima.

- Mi smo jednoglasni protiv odluke o pres kontejnerima - rekao je.

Podsjetio je na kronologiju događaja i da je od početka njegov stav jasan, kao i  stanovnika Spinuta.

Obratio se potom Puljak.

- Demantirat ću predsjednika, u deset navečer mi je rekao da je za odluku. Poslije je još vijećnike nazvao pogrdnim imenima, mogao se barem ispričati. Na ovoj odluci se pokazala neodgovornost, populizam i huškanje javnosti od strane političara. Ugrozili su sustav gospodarenja otpadom. Jasno mi je zašto su to radili pojedini i to sam očekivao. Svima vama koji ste građane lažno navodili, neka ostane na vašoj savjesti - govorio je.

Posebno se obratio HDZ-ovom Ivici  Budimiru.

- U nadzornom odboru je Lećevice, gradi pretovarnu stanicu u Splitu i mi ćemo je podržati. On se ruga. U svom izlaganju je rekao da kontejnere stavimo u vlak da ih odvezu u Kopilicu. E, mi se nećemo rugati vama zbog svega s Lećevicom, podržat ćemo sve što treba - govorio je Puljak.

Nije uvjerio vijećnike, odluka o pres kontejnerima je ipak pala, 16 vijećnika, SDP,  Most, HDZ i HGS su je podržali. Protiv su bili samo 15 vijećnika Centra.

11.40 - Martin Mladen Pauk je pitao gradonačelnika o statusu Pomorskog muzeja i prozvao ga za pogodovanje jednoj tvrtki, ali ga je zaustavio predsjednik Vijeća. Više pročitajte ovdje . 

11.13 - HDZ-ov Tomislav Prljević je pitao o katastrofalnom stanju plaže Ježinac.

- Što se Ježinca tiče, ono nije prirodna obala, ilegalno je napravljena, sanirati ilegalno nije tek tako. Mi smo u kontaktu s Park šumom - govorio je Ivošević.

Požalio se i na sporu proceduru te reakcije inspektorata.

Prljević je potom uzvratio.

- Gradonačelnik i pojedinci s liste za Vijeće posebno su hvalili Državni inspektorat, spominjali su i određenog Mikulića u pohvalama kada je reagirao na Marjanu, a sad je taj isti čovjek problem - bocnuo je Prljević. 

Ivošević je krenuo odgovoriti, ali je Domazet zaustavio rasprave.

- Ajmo sredit Ježinac, jer je tužno. Ubrzajmo procedure, kako je zamjenik predložio. Tko je za što kriv od ranijih gradonačelnika, kad se što trebalo, ne vodi ničemu - zaključio je Domazet.

Na pitanje o reviziji gradskih stanova odgovorila je Maja Đerek, pročelnica za imovinu.

-  Za pojedine stanove utvrdili smo da se koriste protivno pravilniku, korisnici imaju i druge nekretnine - kazala je.

Upućuju se dopisi takvim korisnicima, cilj im je da 70 socijalno ugroženih obitelji s liste prvenstva  budu zbrinute. 

I prilikom revizije korištenja kadrovskih stanova, zatečeno je više korisnika koji nemaju pravo na njih jer imaju druge nekretnine.

-  Donijeli smo i izmjene pravilnika o najmu stanova tako da se periodično objavljuju liste korisnika i dugovanja. Bit će uskoro objavljeno tko ih koristi, cijena i dužnici - najavila je Đerek.

10.35 - Igor Stanišić je pitao zamjenika Ivoševića oko parkirališta na Matejuški.

- Zalagali ste se da se parkinzi ujedine u Split parking i postoji takav zaključak. Ribarski park je dan Splitskoj obali, Puljak im je produžio ugovor kad je znao da će pod ingerenciju Županijske lučke uprave. Što ćete napraviti? Držati se zaključka Gradskog vijeća ili ćete ostaviti Splitskoj obali? - pitao je Stanišić.

Ivošević je prvo uzvratio da nisu znali kada će Vlada donijeti odluku da će tim područjem upravljati Županijska lučka uprava. 

- Što se tiče navedenog parkinga, on je prirodna pješačka cjelina s Rivom. Kod svetog Frane ćemo imati cijelo jedno novo prometno rješenje - odgovorio je Ivošević. 

Zatim još dodao da će prema svemu sudeći ići prema tome da će 'legendarni park na Gripama' (pod koncesijom Tonćija Omrčena, op.a) biti sportsko rekreacijska zona. 

Stanišić je tražio pisani odgovor i da nije zadovoljan jer će Split očito ostati bez još dva parkirališta.

- Za Splitsku obalu nema smisla da se umjetno održava na životu, govorili ste u kampanji da ćete je ugasiti ili spojiti s drugom tvrtkom - zaključio je Stanišić.

10.19 - Brzo je završio Puljkov izvještaj, a oko 9.50 su počela vijećnička pitanja.

Prva se javila Bekavac pitanjem za Puljka.

- Prije desetak dana objavljen je javni poziv za upravna vijeća i nadzorna odbora. Htjela bih podsjetiti da se prvi put više od 600 naših sugrađana naivno javilo jer ste govorili da će biti izabrani najbolji i najpametniji, a vraćale su se neotvorene. Zašto sada poziv? Jesu li postali nepametni ili neposlušni - pitala je HGS-ovka.

Odgovorio joj je zamjenik Antonio Kuzmanić.

- Trenutno smo zadovoljni sa svim članovima, razlog je popuna, neki su izrazili želji da bi izašli iz nadzora, a neki su već otišli, poput Mate Zeljka iz Prometa. Odaziv je dobar i zadovoljni smo - iznio je Kuzmanić.

Replicirala mu je Bekavac.

- Hvala zamjeniče, ali mi nije jasno zašto gradonačelnik mi ne odgovara. Ne zna odgovor? - bocnula je.

- Poštovana vijećnice, javljate se bez da sam vam dao riječ - upozorio je potom Domazet.

Nije se smela Domazetovom primjedbom.

- Zašto je upućen svima, ako tražite samo neke? - nastavila je Bekavac.

- Poštovana vijećnice, samo recite jeste li zadovoljni ili niste odgovor ili ćete pisani odgovor - prekinuo je Domazet.

Tražila je pisani odgovor.

Matijević je potom pitao što je s radnom skupinom koja je trebala biti oformljena zbog Centra za autizam i koji bi trebao biti njen zadatak s obzirom na to da je Puljku dostavljena gotova dokumentacija izmjena i dopuna novog statuta Centra za autizam.

- Jesu li upućeni dopisi od strane osnivača, odnosno Grada prema nadležnim ministarstvima od kojih se traži suglasnost za dopunu statuta?

Što je s adekvatnim rješavanjem primjerenog prostora koji kronično nedostaje? Ovu školsku ustanovu pohađa 96 osoba sa stopostotnim invaliditetom, a nemaju zahod za osobe  s invaliditetom - pitao je SDP-ov vijećnik.

9.58 - Nakon pauze, Puljak izvještava o projektima. Tradicionalno obraćanje gradonačelnika vijećnicima na svim sjednicama.

9.37 - Zaiskrilo je na raspravi o dnevnom redu između HGS-ove Lidije Bekavac i Domazeta, predsjednika Vijeća. Bekavac je tražila da se povuče točka o davanju suglasnosti Parkovima i nasadima za pokretanje projekta modernizacije javne rasvjete. 

- Govori se o pretpostavljenom iznosu od pet milijuna bez obrazloženja, podloge i dokumentacije. Na osnovu čega je rađena procjena - govorila je.

Zamjenik Antonio Kuzmanić je naveo da nisu trebali ni navesti iznos, kako se radi samo o davanju suglasnosti tek da krenu.

Još je Bekavac tražila riječ, ali joj Domazet nije dao. Obrazlagao je dalje Martin Mladen Pauk iz Domovinskog pokreta, koji se složio s Bekavac.

Prijedlog nije prošao, nisu podržali SDP i Most. Jednako kao ni HDZ-ov da se povuče točka o urbanističkom planu uređenja Stinica i Put Supavla.

Matijević je podsjetio Domazeta da je tražio da se o pres kontejnerima raspravlja kao trećoj točki dnevnog reda.

Usvojeno je. Neće se čekati noć za vruću raspravu, bit će na samom početku. Dnevni red je potom usvojen.

Već je pauza. Jakša Balov je zatražio u ime Kluba HDZ-a.

9.18 - Gradonačelnik Ivica Puljak je odbio Matijevićev prijedlog da se povuče odluka. Glasanjem je usvojeno da se o tome raspravlja na Vijeću. Kako su svi vijećnici na broju oporba uz SDP je izglasala da se o povlačenju odluke raspravlja. 15 vijećnika Centra je bilo protiv. Ostanu li svi na broju, s obzirom na omjer snaga izglasat će se.

9.15 - Luka Kovač Levantin, predsjednik kotara Spinut stigao je u Banovinu. Obratit će se vijećnicima vjerojatno već na raspravi o povlačenju odluke o pres kontejnerima u Spinutu. Povlačenje je inicirao SDP-ov Davor Matijević.

U ovim trenutcima počinje sjednica, potpisivanjem vijećničke prisege novog Mostovog vijećnika Tihomira Galića. Mijenja Ivanu Ljulj Cvitanić kojoj se srčano zahvalio predsjednik Gradskog vijeća Željko Domazet na dosadašnjem radu. U Vijeću je i novi HDZ-ov Marijan Čelan.

RANIJE OBJAVLJENO:

Na redovnom mjesečnom zasjedanju splitski gradski vijećnici će raspravljati o 44 točke dnevnog reda. Sastaju se od devet sati, među brojnim odlukama izdvojimo imenovanje Vesne Bulić Baketić ravnateljicom Muzeja grada Splita, dogovor s državom o mirnom prepuštanju poslovnih prostora na Bačvicama, razrješenja u komisijama Gradskog vijeća... Zanimljivo će biti i na izlaganju o KK Split i još jednom ulaganju u omladinski pogon. Proračunom je već predviđena potpora, dobili su 663.000 eura, ali im treba još, oko 133.000 eura.

Svakako, jedna od najvrućih točaka očekuje se ona o kojoj tek treba raspraviti da bi se stavila na glasovanje, povlačenje odluke o pres kontejnerima u Spinutu. Predlagatelj je SDP-ov Davor Matijević, potrebno je 16 ruku u zraku. Gradonačelnik Ivica Puljak je najavio kako će Hrvatskim cestama ponuditi da promet kroz luku bude dvosmjeran pa da ostanu kontejneri gdje trenutačno jesu, čime bi riješio spinutsku bunu. Neovisno o tome, stanovnici Spinuta traže povlačenje odluke o otpadu u svom kvartu.

Za očekivati je i da se, kao uobičajen dio folklora, povede rasprava oko predloženih kandidata za nagrade grada Splita. Komisija je podsjetimo, zaključila da su Nagradu za životno djelo zaslužili Goran Pelaić, Dušanka Martinović Kaliterna, Radoslav Tomić, Goran Sučić  i Antun (Tonći) Baranović. Osobne bi trebale dobiti Lena Stojković, Veljko Laura Šišo, Renato Živković i Mladen Drnasin

Karaman koncert za turnir '4 kafića' te Udruga veterana Domovinskog rata 158. brigade i 6. domobranske pukovnije ponijeli bi skupne nagradu sa svečane sjednice povodom Dana grada.

Vaša reakcija na temu